Menu

.      

Koolitoit mahedaks ja tervislikumaks – millest mõtlevad mahetalunikud?

  • Kirjutas Heleri Lakur

„Mahe ja muhe” meeskonnaliikmed panid oma idee ühe laua taga küpsema eelmise aasta oktoobris toimunud loometalgutel Vastseliinas. Pildil ideemeekond, kuhu kuulusid Mari Kaisel (vasakult), Kaja Kesküla, Margus Timmo, Britt Vahter ja Maris Andreller. Foto: SANDRA EOWYN KARU

Mahetalunikud plaanivad avalikult rahastatud toitlustussüsteemi paremaks muuta

Praegu on võrumaalastel ideid rohkem kui kunagi varem. Selja taga on teised Vunki mano! loometalgud ja toidupiirkonna tiitli au õlgadel, liigutakse Kalevipoja sammudega edasi, et elu Võrumaal iga korraga paremaks muuta. Näiteks „Mahe ja muhe” idee, mis osales hiljuti ka NULA inkubaatori ühiskondlike teemade ideekonkursil, püüab leida võimalusi, kuidas Võru maakond muuta mahepiirkonnaks ja ühes sellega kaasata nii haridus- kui ka lasteasutusi, et muuta maakonna laste toitumisharjumused veelgi paremaks. Koolitoidu mahedaks muutmisele ja kasulikkusele mõeldakse üha rohkem.

Setomaa mahedast sündis Võrumaa mahe ja muhe

Meeskonna idee algataja, Setomaa Liidu kauaaegne juhatuse liige, mahetalunik ja ettevõtja Margus Timmo, Setomaa valla esindaja Mahelinnade Võrgustikus (OCNE) ja mahetalunik Maris Andreller, Lõuna-Eesti Toiduvõrgustiku looja ja mahetalunik Kaja Kesküla, Rõuge kooli mahetoiduentusiast Britt Vahter, Võrumaa arenduskeskuse arendusnõunik Aivar Nigol, projektijuht ja looduskaitsja Mari Kaisel ning Meremäe kooli õpetaja ja tervisenõukogu eestvedaja Sigre Andresoni ühine idee kasvas välja tegelikult maheda Setomaa ideest.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD