Menu

.      

Võrukate toimetulekut takistavad sõprus alkoholiga ning laenukoorem

  • Kirjutas Sten Sang

Võru abilinnapea Sixten Sild ootab abivajajate pöördumist ametnike poole, et ühisel jõul raskustest välja tulla. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnas ja vallas on kokku peaaegu paarsada toimetulekutoetuse saajat. Ametnikud näevad peamise kurja juurena napsulembust ja puudulikke oskusi iseseisva eluga hakkama saamisel.

Vabatahtlike keskuse juht on kokku puutunud ka „õpitud abituse” juhtumitega, kus abivajaja lihtsalt ootab järje peale aitamist ja keeldub ise oma ellu panustamast.

Sadakond toimetulematut

Võru linnas oli käesoleva aasta mais 95 toimetulekutoetuse saajat. Linnal on elanikele järgmised toetused: sünnitoetus, matusetoetus, elluastumistoetus, alaealise eestkostja toetus, hoolduspere vanema toetus, kinnipidamiskohast vabanenud isiku toetus, puudega isiku hooldamise korraldamise toetus, toetus puudega lapse hooldamiseks, puudega lapse hooldusteenuse toetus, puudega isiku sotsiaalteenuste osutamise toetus, toitlustamise toetus, koolieelses lasteasutuses muude kulude vanemate poolt kaetava osa toetus, ravimitoetus, prillitoetus, küttetoetus, lastelaagri toetus, huvitegevuse toetus ja peale nende muud toetused.

Napsupudel ja laenuorjus

Võru abilinnapea ametis olev ning sotsiaalteenuste ja sotsiaaltoetustega tegelev Sixten Sild sõnas, et linn on valmis aitama ka erakorraliste sündmuste puhul, kui inimesed kaotavad kodu või juhtuvad ootamatud ja rasked olukorrad.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD