Menu

.      

Kunnamõisa talu propageerib uueaegseid potipõllundusviise

  • Kirjutas Heleri Lakur

Merit Helekivi ja Taavet Kojus hoiavad oma kodutalus Võrumaal au sees keskkonnasäästlikke põhimõtteid ja toovad Eestisse taaskasutatud materjalist toodetud istutuskotte, mis on pestavad ja taaskasutatavad. Nende kodus kasvab praegu enda tarbeks paarkümmend istikut just nendes värvilistes kottides. Foto: AIGAR NAGEL

Merit Helekivi (36) ja Taavet Kojus (37) on aiasaaduste viljelemise ja taimekasvatusega tegelenud ligi kümme aastat.

Nende aastate jooksul on üles ehitatud keskmisest suurem talupidamine, et olla iseenda peremees ja õigustada elu maal. Aastas jõuab turule ligi 5000 tomati- ja kurgitaime, mis kasvavad selleks spetsiaalselt välja töötatud mullaplokkides. Nüüdisaegsete keskkonna- ja loodusteemadega hoitakse end kursis ning kiiresti muutuvas turusituatsioonis tuleb väiketalupidamises muuta kurssi sagedamini kui aastakümneid tagasi, et end majanduslikult ära elatada.

Põllumajanduse kõverpeegel: väiketaluniku mured ja rõõmud

Tundub, et veel praegugi ei ole väiketalunike mured ja rõõmud mitte kellegi teise asi kui taluniku enda. On valdkondi, kus toetused ja abi on suuremad, aga on kohti, kuhu abikäsi ei näi küündivat. OÜ Kunnamõisa peremees ja perenaine on väiketalunike murede ja rõõmudega väga hästi kursis. Kui mitte öelda, et liigagi hästi, sest iga päev tuleb neil silmitsi seista väiketalunike probleemidega: kuidas edasi minna nii, et ka väiketootja saaks end ära elatada?

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD