Menu

.      

Osula – Juudapedastiku ja Pühajõe vahel, Jeruusalemma tee otsas

  • Kirjutas Kalev Annom

ELU-OLU-TERVIS-RAHA-HARIDUS > Ütle mulle, kui rikas sa oled ning mis haridus sul on ja ma ütlen, kui vanaks sa elad!?

See on väga asjakohane küsimus. Euroopa Komisjoni koostatud Eesti terviseprofiilist (2019) selgub, et kui sul on raha, siis suudad sa ennast pikast ravijärjekorrast „ette osta”. Ilmekamaks näiteks on hambaravi. Katmata ravivajadus on Eestis terviseprofiili andmetel Euroopa Liidu s u u r i m ehk seitse korda suurem kui ELi keskmine. Isegi Kreekas, Lätis, Rumeenias on olukord parem. Leedu on võrdväärne Küprose, Rootsi ja Norraga. Tipptasemel on asi korraldatud Madalmaades. Ravijärjekordade pikkus erineb ELi keskmisest lausa 15 korda Eesti kahjuks.

Eestis kulutatakse tervishoiule inimese kohta 1559 eurot, mida on ligi kaks korda vähem kui ELis keskmiselt (2884 eurot). Eestimaal tasuvad inimesed omaosalusena 23,6 protsenti tervishoiu kogukuludest, ELis keskmiselt aga 15,8 protsenti.

Eestis on ravikindlustusega püsivalt katmata suur osa elanikest, samas kui ELi riikdes on ravikindlustus universaalne. Teravaks probleemiks on väga suur regionaalne tervisenäitajate erinevus.

Äsja nägime, kui kirglikult võideldi pensioni teise samba kohustuslikkuse poolt ja vastu.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD