Menu

.      

Nooruse Kiirtoidukohvik kostitab kõiki soovijaid kuuma joogiga

Kadri Raudsepp, Egle Laane ja Marit Karon.  Foto: MAILIT PAJUTALVEÜLLATUS • Viimasel ajal on olnud väga külmad ilmad, kuid poodi on inimestel ikka vaja minna. On ütlemine, et tasuta lõunaid pole olemas, kuid praegu siiski midagi tasuta saab – Nooruse poega samas majas tegutsev kiirtoidukohvik on alates laupäevast kõiki soovijaid kuuma joogiga kosutanud. Inimestele on see nii külmade ilmade puhul ainult rõõmuks.

Küsisime Nooruse Kiirtoidukohviku omanikelt Nadežda Heinsoolt ja Urmas Varrakult, kuidas tekkis neil idee rahvale kuumi jooke pakkuda? „See oli meie ühine idee,” rääkis Urmas Varrak, „nimelt leiame me, et kogu aeg ei saa võtta, vahepeal peab ka andma, ning meie kohviku kollektiiv saab sellest vaid hingeliselt rikkamaks, kui kedagi sel viisil külmal ajal rõõmustada saame.”

Nooruse Kiirtoidukohvik, mis alustas nelja töötajaga, tegutseb hetkel juba viie töötajaga. Uusim töötaja, baaridaam Tiina Kullamaa, oli parajasti rahvale teed ja puljongit pakkumas, kui meie eile umbes kella 10.30 ajal Nooruse kaubanduskeskusesse sisse astusime. Selleks ajaks oli Kullamaa sõnul end juba umbes kümmekond inimest tasuta joogiga kosutanud. Sealsamas parajasti seisnud 76aastane Salme Pehk kiitis puljongit väga. „Nii hea,” sõnas ta.

Eile jagasid Nooruse Kiirtoidukohviku perenaine Nadežda Heinsoo (keskel) ja baaridaam Tiina Kullamaa Nooruse keskuse fuajees kuuma teed ning puljongit juba kolmandat päeva järjest. Pildile jäi ka külastaja Salme Pehk, kellele Tiina puljongitopsi ulatab. Foto: MAILIT PAJUKohe pärast seda sisse astunud 18aastased Egle Laane ja Marit Karon ning 29aastane Kadri Raudsepp olid samuti sooja joogi üle õnnelikud. „Pidimegi just kohvikusse tulema ja sellise tervituse üle on meil väga hea meel,” rääkisid nad Võrumaa Teatajale. Noored õpivad kõik Võru täiskasvanute gümnaasiumis ja kuna kõik selle kooli õpilased saavad antud kohvikust igapäevaselt niikuinii kõikidelt ostudelt kümneprotsendilist soodustust, on nad seal hea meelega ka varem käinud.

Urmas Varrak ütles, et kuuma joogi soovijaid on olnud iga päev igas eas – lastest vanade inimesteni välja. Alates laupäevast on igapäevaselt teed ja puljongit pakutud nelja tunni vältel – kella 10–14. Varraku sõnul on teest enam eelistatud puljongit, sest näiteks laupäeval joodi seda kokku ära umbes seitse-kaheksa liitrit, kuivõrd teed kulus vaid kaks-kolm liitrit.

Ka täna korraldatakse Nooruse Kiirtoidukohvikus tasuta kuuma joogi pakkumist – nii et kõik, kes soovivad, mingu proovima! Kui aga kellelgi peaks tekkima kohvijoomise soov, siis olgu teadmiseks, et alates läinud sügisest saab sellest kohvikust osta ka profikohviautomaadis valmistatud kohvi.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD