Menu

.      

FOTOD Ludmila Aganits – 45 aastat raudteel

  • Kirjutas Kalev Annom

Ludmila Aganits ja tema manalateele lahkunud abikaasa Ivari vend Kalju Aganits Võru raudteejaama automaatikaseadmete puldi ja tabloo juures. Ludmila Aganits ütles, kui oleks võimalus näiteks aega pool sajandit tagasi keerata, siis valiks ta sama tee. Töö raudteel on olnud tema noorus, tema elu. Ta tunneb rõõmu oma tööst, oma lähedastest, kes ka raudteel tööl. Kõige kallimad on aga lapselapsed Kellijanelle (8) ja Keiti (6). Kuulsa võrkpalluri Andri Aganitsi kuulus isa Kalju Aganits kinnitas heatujuliselt, et tervis on sedavõrd hea, et võiks isegi nüüd tööle tagasi minna. Ludmila Aganits oli tubli raudteelasena väga kuulus, sest 1989. aasta jaanuaris ilmus ajalehes Gudok (Vile) tema foto koos poeg Janekiga, kes on nüüd suur mees ja raudteel töötanud 20 aastat. Sel pildil on Ludmila 30- ja Janek kümneaastane. Janek oli sedavõrd tagasihoidlik, et ei soovinud selle loo jaoks pildile tulla.

Jaamakorraldaja Ludmila (Kullmann) Aganits (63) on Võrus Jaama tänaval Eesti raudtee elektritsentralisatsiooni postis jaama automaatikaseadmete juhtimispuldi taga ja meenutab, et sai tööraamatu 1976. aastal, kui oli Tallinna raudteetranspordi tehnikumis õppides Ülemiste raudteejaamas praktikal kauba vastuvõtja-üleandjana, operaator jaamakorraldajana ning täisealiseks saades Maardu jaama pöörmeseadjana.

2019 – Võru raudtee 130, 2020 – Eesti raudtee 150, 2021 –Euroopa raudtee aasta

132 aastat tagasi (1889) sai Võru raudteeühenduse. Raudteejaama hoone ootab juba aastaid oma saatust. Fotod: KALEV ANNOM

Töölesuunamine Mažeikiaisse

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD