Menu

.      

Linnapea Jüri Kaver: Kreutzwaldi tänava ehitustööd lükkuvad järgmisesse aastasse

Kreutzwaldi tänav jääb ka sel aastal remontimata.  Foto: Võrumaa TeatajaKoos Katariina allee uuendamisega pidid tänavu algama ka Kreutzwaldi tänava ehitustööd. Võru linnapea Jüri Kaver ütles, et seoses tööde kallinemise ja hangete tühistamisega lükkuvad ehitustööd järgmisesse aastasse. Järgneb intervjuu linnapea Jüri Kaveriga.

Kui kaugel on Kreutzwaldi tänava ehitustööd?


Jüri Kaver: Uus hange läks kalliks ja AS Võru Vesi tühistas hanked. Varem olen välja öelnud, et ehitustöid näeme veel sel aastal. Nüüd tuleb maha istuda ja muid lahendusi otsida. Kui ehitaja on sügiseks leitud, saab alustada projekteerimistöid.


Kui palju ehitus kallimaks läks?


J. K.: Parima pakkumise tegid Aigren ja Hydroservice, aga neil polnud kõik dokumendid korras.


Jüri Kaver laseb ASi Võru Vesi arendusjuhilt Marko Tolgalt järele uurida, et kevadel korraldatud hanke eeldatav maksumus oli 1 775 682 eurot pluss käibemaks. Maksumuselt soodsaim pakkumus oli ilma käibemaksuta 3 008 366,08 eurot, aga seda polnud võimalik kvalifitseerida. Teine pakkumus oli maksumusega 3 282 718,53 eurot pluss käibemaks. Kuna see ületas tunduvalt hanke eeldatavat maksumust, lükati tagasi kõik pakkumused. Uus hange avaldatakse juunikuu jooksul. Hange on jaotatud osadeks: 1) Jüri–Vabaduse tn; 2) Kreutzwaldi tn; 3) Liiva–Vee tn.


Muidu oli juba sel aastal kavas Jüri tänav kahesuunaliseks muuta. Ametisse asudes lubasin kolme asja, et korda saavad tehtud Katariina tänav, Kreutzwaldi tänav ja Kreutzwaldi gümnaasium.

(Loe edasi ajalehest või telli pdf.) {jcomments lock}

Seotud lood


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD