Menu

.      

Vaskpillipäevad toovad kokku suured ja väiksed puhkpillientusiastid

Neeme Punder ja Ilmar Kudu.  Foto: MARIANNE PISUKOVINTERVJUU • 7. augustil kohtusin Võru muusikakoolis kooli direktori Neeme Punderi ja „Võru vaskpillipäevade” korraldaja Ilmar Kuduga ning vestlesime 14.–19. augustini toimuvate vaskpillipäevade teemal. Kahjuks ei saanud maikuus loodud Võrumaa Vaskpilliühingu eestvedaja Urmas Himma vestluses osaleda, sest sõitis Norrasse põhjamaade metsasarvemängijate seminarile, kuid siiski õnnestus telefonitsi temaga vaskpilliühingu teemadel vestelda.

Sel aastal toimuvad „Võru vaskpillipäevad” juba 17. korda. Kas üritus on nii pilliõpilaste kui ka publiku seas populaarne?


Neeme Punder: Eks rahvast kontsertidel ikka käib, kuid eks suvisel ajal on inimesed liikuvamad ja ei pruugi siin olla. Samas võib just sel ajal olla siinkandis inimesi, kes on siin puhkamas ja soovivad mõnele kontserdile minna – see on nende jaoks hea võimalus. Samal ajal toimub muidugi ka palju teisi üritusi nagu suvel ikka. Üldjoontes võib publiku huviga rahul olla.


Ilmar Kudu: Publiku puhul oleneb palju ikka ilmast ja põllutöödest ka. Selline sügisene aeg, kuid tõesti, kuna kontserdid on tasuta, on publikut ikka jätkunud.


N. P.: Rühmatööde ja kursuste täituvuse kohta võib nentida, et see on päris hea. Eks ikka saaks alati ka paremini, kuid hetkel oleme rahul. Väga tähtis on nende kursuste täituvuse juures õpetaja roll – tema on see, kes annab oma õpilastele teada, et sellised vaskpillipäevad toimuvad ja tema tulebki oma õpilastega siia. Tihti võib nii juhtuda, et laps ise ei oska infot nende päevade kohta internetist üles leida ja ta lihtsalt ei tea festivali toimumisest ning seega jääbki tulemata. Kuid õpetaja ongi see, kes annab õpilastele tõuke ja motivatsiooni, et sellisel üritusel osaleda.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD