Menu

.      

Alguse saab Võrumaa Teataja mälumänguturniir!

Nagu mõni aeg tagasi lubatud, käivitab Võrumaa Teataja uue, seekord turniirivormis mälumängu. Nagu eelmine kord, nii ka nüüd on igal neljapäeval vastamiseks viis küsimust, millele ootame vastuseid kuni järgmise nädala teisipäeva õhtuni.

Uuendusena ei anna Võrumaa Teataja pärast iga vooru välja auhinda – vastajatest moodustub hooaja lõpuks pingerida, turniiri võitja saab seekord aga eriti magusa auhinna. Juhul kui kõik vastajad on vastanud õigesti, moodustatakse pingerida vastavalt sellele, kui kiiresti õiged vastused Võrumaa Teataja meilikasti laekusid. Nii asub pingereas kõrgemal see, kes vastas kõik viis küsimust õigesti ja saatis vastused näiteks reede hommikul, kui see, kes vastas samuti kõik küsimused õigesti, kuid kelle vastused laekusid laupäeva pärastlõunal.

1. osa küsimused:

1. Pirogovi plats on Tartus teada-tuntud koht, kuhu tudengid kogunevad, et juttu puhuda, sageli ka alkohoolseid jooke manustada. Eestis kehtib aga seadus, et alkohoolseid jooke avalikus kohas tarbida ei tohi. Miks võib seda siis Pirogovi platsil teha?

2. Peeter I abikaasa Katariina I päritolu ja lapsepõlve kohta teavad ajaloolased väga vähe. Ühe versiooni kohaselt veetis Katariina I oma lapsepõlve ühes tänapäeval Võrumaale jäävas talus. Mis on selle talu nimi?

3. See legendaarne filmirežissöör on muuhulgas tuntud selle poolest, et tal polnud naba. Tema lause „Film ei tohiks kesta kauem, kui inimese põis suudab vastu pidada” on samuti filmimaailmas väga tuntud. Kellega on tegu?

4. Kummas suunas keeravad nahkhiired koopast väljudes?

5. USA president Lincolni tulistati Fordi-nimelises teatris. Kennedyt tulistati Fordi automudelis Lincoln. Mis oli aga Lincolni sekretäri perekonnanimi?

Vastused saata 18. septembriks „Mnemoturniir”, pk 1, 65602 Võru või e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD