Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (2. osa)

MÄLUMÄNG • Esimese osa vastused: 1 – Tartu linnavalitsus on Pirogovi platsi kuulutanud välikohvikuks/piknikukohaks, 2 – Vungi talu, 3 – Alfred Hitchcock, 4 – nahkhiired lendavad koopast väljudes alati vasakule, 5 – Lincolni sekretäri perekonnanimi oli Kennedy.

Uued küsimused:

1. See on USA president, kes on tuntuks saanud muuhulgas sellega, et oma ametisseastumise kõnes ei kasutanud ta kordagi sõna „mina”. Ta oli üks esimesi oma ameti esindajaid, kelle häält salvestati järeltulevatele põlvedele. Kellega on tegu?

2. Kelle karvadest valmistatakse kaamelikarvapintsleid?

3. Mitu nina on nälkjatel?

4. Küsitav sportlane (pildil) on tuntud Baltikumi tennisemängija, kes lisaks heale mänguoskusele on kuulsust kogunud ka meedias julgete väljaütlemiste ning pillava ja sildupõletava elustiili poolest. Ta on oma eesnime saanud maailmakuulsa Ameerika kirjaniku järgi. Praeguses ATP edetabelis paikneb ta teise 100 esimeses pooles, karjääri parim koht on tal aga 21. Kellega on tegu? Foto: INTERNET4. Küsitav sportlane (pildil) on tuntud Baltikumi tennisemängija, kes lisaks heale mänguoskusele on kuulsust kogunud ka meedias julgete väljaütlemiste ning pillava ja sildupõletava elustiili poolest. Ta on oma eesnime saanud maailmakuulsa Ameerika kirjaniku järgi. Praeguses ATP edetabelis paikneb ta teise 100 esimeses pooles, karjääri parim koht on tal aga 21. Kellega on tegu?

5. Kuidas kutsutakse Jaapani köögis delikatessi, mis pole muud kui väga peeneks viilutatud toores liha või merekala?

Võrumaa Teataja mälumänguturniiri edetabel
        

Koht Nimi Esimene voor
(5 punkti)
1 Inge Märtin 5
2 Toivo Peterson 5
3 Allan Espenberg 5
4 Ülle Viljasaar 4
5 Ainika Atspool 4
6 Ene Viimne 4
7 Angelika A 4
8 Aivar Laine 3
9 Peep Kesler 3

20 PÄEVA ENIMLOETUD