Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (3. osa)

Võrumaa Teataja mälumänguturniiri edetabel 2012

MÄLUMÄNG ❯ Teise osa vastused: 1 – Theodore Roosevelt, 2 – oravakarvadest, 3 – neli, 4 – Ernests Gulbis, 5 – Sashimi.  

Uued küsimused:

1. Coca-Cola on maailma üks tuntumaid brände. Missuguses kahes maailma riigis on selle joogi müümine aga keelatud?

2. Enam kui 20 aastat tagasi, mil Nõukogude Liit lagunes, oli üks riik ametlikult nõus vastu võtma baltivenelasi. Mis riik?

3. Väljavõte kunagisest Töörahva Elust: „Otsisime üle Eesti kokku ka kõik materjalid olümpiavõitjast, mida tol ajal oli võimalik saada, uurisime olümpiavõitja elulugu ja esimene turniir sai teoks Vastseliinas. On meeles, et kõige väiksema kaalu võitja oli tol korral Teet Lill, kes tänavusel võistlusel tegutseb juba kohtunikuna.” Mis spordivõistlusest on jutt?

4. TomTom on teada-tuntud navigatsioonisüsteem. Teadupärast on TomTomil ka eestikeelne menüü ja hääljuhtimine. Mis nime kannab aga see niinimetatud virtuaalne mees, kes loeb sellele navigatsioonisüsteemile eestikeelseid juhiseid (tegu on eesnimega)?

5. Hiina kirjalik ajalugu algas Shangi dünastiaga. Shangi perioodil tekkis vanim Ida-Aasiast tuntud kiri, mida kirjutati luude ja kilpide peale. Kuidas nimetati neid Läänes?

Vastuseid ootame kuni 2. oktoobri õhtuni. Vastused saata e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

20 PÄEVA ENIMLOETUD