Menu

.      

Künnimees Mart Raudsep Eesti meistrivõistlustel kolmas

Mart Raudsep esimesel võistluspäeval oma „ratsuga” – pöördatrade vabaklassis kõige suurema adraga. Foto: Heino LaiapeaKÜNNIMEISTRIVÕISTLUSED • Võrumaa tänavune künnimeister Mart Raudsep saavutas 28.–29. septembril Olustveres peetud Eesti künnimeistrivõistlustel pöördatrade vabaklassis kolmanda koha. Lisaks teenis ta eriauhinna kui kõige suurema ja raskema adra kasutaja.

Pöördatrade klassis võisteldakse tavaliselt kahe- ja kolmehõlmaliste atradega. Võistluskünnil on suure adraga raskem täita osa hinnatavaid künnielemente. Künnispetsialistide hinnangul oli Võrumaa esindajal ader õigesti reguleeritud, mis oli ilusa künni eelduseks.

Võistlustel osales Sõmerpalu vallas Väikemetsa talus töötav Mart Raudsep nii-öelda vabatahtlikult-sunniviisiliselt.

Pöördatrade vabaklassi autasustamine (vasakult): teine koht Indrek Mägi, esimene koht Mait Pajo ja kolmas koht Mart Raudsep. Foto: HEINO LAIAPEASuvel peetud Võrumaa künnivõistluste lõpetamisel oli Eesti Künniseltsi juhatuse esimees Madis Ajaots öelnud: „Võrumaa meistril on õigus ja kohustus künda septembris Eesti meistrivõistlustel.”
Mitmele samas klassis varem võistelnud kündjale, aga ka kohtunikele oli Võrumaa esikündja Mart Raudsepa edu üllatav.

Pöördatrade vabaklassi võitis pärast nelja-aastast pausi taas võistlema tulnud teenekas künnimeister Mait Pajo (AS A. Tammel), teine oli Indrek Mägi (Olustvere õppetalu). Meistrite klassis võitis tavaatradel Raido Kunila (AS A.Tammel ja pöördatrade klassis Jüri Lai (AS Stokker Agri).

Võistluste tulemused leiab Eesti Künniseltsi koduleheküljelt eestikynniselts.ee.

Võrumaa on seni ainus maakond, kus peetakse maakondlikke künnivõistlusi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD