Menu

.      

Võrumaa Teataja mälumänguturniir (4. osa)

MÄLUMÄNG • Kolmanda osa vastused: 1 – Kuuba ja Põhja-Korea, 2 – Argentiina, 3 – Eduard Pütsepa nimeline Kreeka-Rooma maadluse turniir, 4 – Jüri, 5 – ennustusluud ehk oraakliluud ehk hiina hieroglüüfid.

 

Uued küsimused:
1. Millise lille sordid on saanud nime Edgar Savisaare, Konstantin Pätsi ja Friedebert Tuglase järgi?

2. Missuguse Euroopa linna nimi tähendab tõlkes „Venta jõe äärne loss” või „loss Venta jõe ääres”?

Pildil olev kell oli aastail 1920–1940 Eesti Vabariigi õige aja teenistuse peakell. Mis kellaga on tegu?Foto: INTERNET3. Küsitav endine vormelistaar on sündinud 1946. aastal. Pikka aega oli tema nimel noorimana Vormel1 maailmameistri tiitel. Lähtudes sellest, millal oli tema esimene ja viimane Vormel1 võidusõit, kestis tema karjäär kümme aastat. Kellega on tegu?

4. Pildil olev kell oli aastail 1920–1940 Eesti Vabariigi õige aja teenistuse peakell. Mis kellaga on tegu?

5. See, omal ajal üks tuntumaid ja ka kallimaid linateoseid filmiti vaid 21 päevaga. Muuhulgas oli küsitava filmi puhul huvitavaks nähtuseks see, et filmi režissöör kirjutas filmile ka muusika. Hollywoodi staar Jamie Lee Curtis tegi just selles filmis oma täispika filmi debüüdi. Žanrilt kuulub küsitav film õudusfilmide hulka. Mis film?

Vastused saata hiljemalt teisipäeva, 9. oktoobri õhtuks. Vastuseid ootame e-posti teel aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud..

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD