Menu

.      

Võrumaa kutse- hariduskeskuses tähistati turismipäeva

TURISMIPÄEV • 27. septembril oli rahvusvaheline turismipäev. Sel puhul oli Võrumaa kutsehariduskeskusesse külla kutsutud Võrumaa turismiinfokeskuse infokonsultant Margita Kipasto, kes tegi turismi õppetooli õpilastele ja üliõpilastele ülevaate Võrumaa turismisihtkohtadest, toodetest ja teenustest. Võrumaa turism pakub inimestele võimalusi ja tegevusi igal aastaajal.


Margita Kipasto nimetas Võrumaad tornide maaks. Torne on Võrumaal rohkelt. On nii tasulisi kui ka tasuta torne, alustades Suure Munamäe vaatetornist, lõpetades Rõuge, Tornimäe ja teiste väiksemate vaatetornidega. Loodussõprade vaieldamatuks lemmikuks on Karula. Lisaks tutvustas Võrumaa kutsehariduskeskuse projektijuht Reet Urb Erasmuse programmi. Erasmus on Euroopa elukestva õppeprogrammi kõrghariduse allprogramm, mille eesmärk on parandada kõrghariduse kvaliteeti ja tugevdada selle Euroopa mõõdet, toetada kõrgkoolide ning ettevõtjate rahvusvahelist koostööd, arendada innovatiivseid suundi kõrghariduses, suurendada kõrgharidusega seotud vaba liikumist Euroopas ning parandada õpingute ja kvalifikatsioonide võrreldavust ja ühilduvust kogu Euroopa Liidus. Erasmuse programm on avatud kõigile Võrumaa kutsehariduskeskuses rakenduskõrgharidust omandavatele üliõpilastele, õppejõududele ja töötajatele.


Erasmuse programmi üks tegevusi on üliõpilaste õpiränne – praktika või õppimine mõnes Euroopa Liidu liikmesriigi kõrgkoolis või ettevõttes. Tänavu suvel käisid mitmed Võrumaa kutsehariduskeskuse turismi- ja toitlustuse rakenduskõrghariduse teise ning kolmanda kursuse üliõpilased Erasmuse programmi raames praktikal Mallorcal. Turismipäeva raames tegid nad ka teistele turismi õppetooli õpilastele ülevaate oma praktikal oldud aja valudest ja võludest. Praktika kestis kokku kolm kuud.


Esimesena tutvustas oma praktikat kolmanda kursuse õppur Madis Mägi, kes töötas hotelli Palmanova Palace restoranis. Tema nimetas oma praktikal oldud aega puhkusepeoks, sest Mallorca on rohkem turismikoht ja nii on seal ka paremad võimalused puhkamiseks. Ta sai ka erinevatele üritustele ja ekskursioonidele odavamalt pileteid. Lisaks sellele oli tal hotellis tasuta elamine, toit ja igakuine elatusraha. Madis kiitis väga sealseid sooje ilmu, mida tänavuse suvega võrreldagi ei andnud, ja viisakaid inimesi, kes vähemalt kümme korda päevas küsisid: „Kuidas läheb?”


Madis puutus kokku paljude eksootiliste rahvustega. Ka tema kaastöötajateks olid erinevatest rahvustest inimesed. Seejuures oli tähtsal kohal inglise keel. Ta sai sealt juurde uusi erialaseid töökogemusi.


Pille Kuus ja Kaili Kibal käisid praktikal Mallorca hotelli Condes de Alcudia restoranis. Neil oli väga rõõmsameelne seltskond, keda nad väga kiitsid. Emotsioonide edasiandmiseks näitas Pille ka lustakat videot restorani tööst ja tegemistest, kus inimesed tööd tehes rõõmsad on ning tantsivad.


Helen Kure ja Lina Gostishcheva olid praktikal hotelli Don Pedro baaris ning restoranis. Mõlemad olid oma praktikaga väga rahul.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD