Menu

.      

Võrust on saamas kaubanduse meka

Ühes Võrumaa Toidukeskuse valmimisega on Võru linnast saamas kaubanduse meka, kus täiuslikust õnnest näib puudu olevat veel vaid Ikea kaubamaja. Võrus on esindatud kõik toidupoed, millest üks ostja võib unistada: siin on suurematest kettidest esindatud Maksimarket, Selver, Rimi ja isegi kahe Xiga Maxima, millist veel hiljaaegu polnud Tallinnaski. Lisaks veel Kagumarket pinnal, kus varem asus Võru teine Maksimarket, mitu Konsumit ja nüüd avatav uus suur Jaagumäe talu toidukeskus.


Selline poodide küllus on Võru puhul uskumatu, sest ühelt poolt ei tohiks Võrus justkui palju ostjaid olla – inimeste sissetulekud on Võrumaal ühed vabariigi madalamad. Teiselt poolt näitab tegelik elu hoopis midagi muud: kaubakeskuste parklad on kõik pilgeni autosid täis, nii et vabu kohti pole ja inimesed peavad oma auto parkima tänava äärde. Poodides on tihtipeale üsna pikad kassajärjekorrad, kus tuleb kauba eest maksmiseks seista veerand tundi. Väljakujunenud olukorda arvestades pole ime, kui Võrru tekib juurde veel mõni toidukeskus, eriti kesklinna piirkonda, kus suuremad toidupoed seni puudusid.


Võru kaubanduse elavnemist põhjendab ühelt poolt majanduskriisi leevenemine, kus tarbijal on tuleviku suhtes helgemad ootused. Teiselt poolt on Võru eeliseks soodne geograafiline asend Vene ja Läti piiri lähedal. Võru parklates ja linna peal on üha enam märgata naaberriikide numbrimärkidega autosid ning väikse linna puhul piisab juba mõnest täiendavast külastajast, et olukorda muuta. Tänu tihedale konkurentsile on Võru kaubandusvõrgus mitmed tooted soodsamad kui Lätis või Venemaal. Lisaks on Võrus võimalik harrastada omamoodi kaubandusturismi, sest siin puudub üks suur kaubanduskeskus ja eri poodide külastamiseks tuleb mööda linna ringi sõita. Sellist ringikäimist harrastavad isegi Võru oma inimesed, kes koju saabunud kataloogidest valivad välja kõige soodsamad kaubad ning siis lähevad ja ostavad ühest poest piima, teisest leiva, kolmandast või ja koore. Võimalikult võrumaise kauba saab edaspidi kätte uuest kaubakeskusest.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD