Menu

.      

Rahvas nõudis riigilt seaduse täitmist

Riigikogu liige Inara Luigas eile pärastlõunal Võrus maavalitsuse akende all ette lugemas pöördumist Vabariigi Valitsuse poole. Foto: Võrumaa TeatajaMEELEAVALDUS • Eile kella 15 ajal toimus Võrus Katariina kiriku esisel platsil meeleavaldus, kuhu oli kohale tulnud mitusada inimest ning mis oma otsustavuselt ja südikuselt meenutas nõukogude võimu vastaseid väljaastumisi paarkümmend aastat tagasi.

Eilsel hingedepäeval oli kohale tulnud inimesi üle terve Võru- ja Põlvamaa, Vastseliinast, Rõugest, Parksepast, Tsoorust ning Haanjast. Inimesed vandusid maksu- ja tolliameti ning kogu valitsuse aadressil tulist kurja, sest see, mis praegu piiril toimub, ületab igasuguse taluvuse piiri.

Maavalitsuse maja akende all toimunud meeleavalduse oli kokku kutsunud Riigikogu demokraatide ühenduse liige Inara Luigas, kes korraldas sarnase ürituse kaks nädalat tagasi kohvikus Dajandra, kuhu kogunes üle 100 inimese. Kohviku ruumid jäid kokkusaamise jaoks kitsaks, mistõttu otsustas Kagu-Eesti elanike huve esindav Luigas korraldada uue kokkusaamise Võrus kiriku esisel platsil. Eilse meeleavalduse eesmärk oli avaldada rahulolematust maksu- ja tolliameti tegevuse üle ning võtta vastu avalik pöördumine Vabariigi Valitsusele olukorra parandamiseks.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD