Menu

.      

Võrumaa muuseum pannakse vaikselt Võru instituudiga kokku

Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseumi filiaali, Võrumaa muuseumi hoone Võrus Kreutzwaldi ja Katariina tänava nurgal.   Foto: Võrumaa TeatajaÜHENDAMISPLAAN? • Viimased paar kuud toimunud sündmused annavad märku, et Fr. R. Kreutzwaldi memoriaalmuuseum koos oma filiaalide, Võrumaa ja Mõniste muuseumiga ühendatakse teise riigieelarvest toetatava asutuse, Võru instituudiga.


Ühendamine on toimunud väga vaikselt ilma suurema kärata. Muuseumi kodulehel internetis on muuseumi direktorina jätkuvalt kirjas Siiri Toomik, kuigi ta lahkus ametist juba alates 1. oktoobrist ja tema ülesanded võttis üle Võru instituudi juht Rainer Kuuba. Toomik, kes on ühtlasi Võru linnavolikogu liige ja kelle tööleping oleks pidanud lõppema alles jaanuaris, leidis uue töökoha Võrumaa kutsehariduskeskuses turismieriala kutseõpetajana.


Siiri Toomik ütles, et ta lahkus, kuna talle ei meeldinud ministeeriumi suhtumine. Toomik oli ministeeriumiga nugade peal juba kaks aastat tagasi, kui oli juttu väikeste muuseumide ühendamisest Eesti Rahva Muuseumiga.


„Praegu on ainult oletused,” rääkis Siiri Toomik asutuste ühendamisest, „midagi konkreetset pole räägitud.” Oletuste tõttu ei tea muuseumi töötajad, mis neid ees
ootab.

20 PÄEVA ENIMLOETUD