Menu

.      

Navitrolla pildid Võru kortermajadele

Võru linnavalitsuse pakutavad võimalikud kavandid maja otsaseinte kaunistamiseks. Kavand on tehtud isegi tornmaja jaoks, mis pole aga veel soojustatud.   Allikas: VÕRU LINNAVALITSUSLINNAPILDI ELAVDAMINE • Võru linn pakub võimalust soojustatud kortermajade ühistutele kaunistada otsasein Navitrolla joonistusega. Idee on inimestele hästi peale läinud, sest üleeile Võru linna Facebook’i lehele üles riputatud teade oli eile hommikuks kogunud juba ligi 2500 meeldimist ja üle 100 kommentaari, milles valdavalt ideed kiideti. Inimesed olid seisukohal, et idee on ülilahe ja see tuleks kindlasti ära teha, ning pakuti juba, et seda võiks rakendada teisteski linnades. Piltidega muutub Võru kaunimaks ja seda on soov kaugemaltki vaatama tulla.


Maavalitsuse planeeringu- ja arenguosakonna juhataja asetäitja Britt Vahter pakkus välja, et tore oleks kasutada lisaks ka teiste kunstnike töid. „Linn kui kunstimuuseum, kus oleks erinevate kunstnike tööd,” pakkus Vahter.


Idee autor on Võru linnapea Jüri Kaver, kes üleeile küll veidi punastas, kui tuli jutuks, kellelt idee pärineb, aga kes lubas linna poolt tagada Navitrolla-teemalise pildi maalimise soojustatud maja seinale. Kaver ütles, et idee kasvas välja veetorni maja valgustamisest tekkinud diskussioonist, kuna paljudel kortermajadel puudub ilus väljanägemine. Piltide eesmärk on mitmekesistada linnapilti ja lisada omapära.


Asi käib nii, et soojustatud kortermaja esindaja peaks pöörduma linnavalitsuse poole, et kokku leppida, millist pilti tahetakse ja millal maalimisega alustatakse. Navitrolla ise Võrru pilti maalima ei tule, asi tehakse ära professionaalsete maalrite poolt Navitrolla kavandi põhjal. Töö maksab kinni Võru linnavalitsus. Mõned kavandid on linnavalitsus ise välja valinud, aga Navitrolla kavanditega saab tutvuda kunstniku leheküljel Facebook’is.


Heiki Trolla, kunstnikunimega Navitrolla küttis eile hommikul maal ahju ja rääkis, et tema on ideega igati päri, sest „ilu päästab maailma”. Küsimusele, kas ta huvi korral ka Tallinna ja Tartu majade kaunistamiseks nõusoleku annab, vastas ta, et eks ikka. Võimalike kavandite valimisel soovitas ta vaadata ümbruskonda, et see keskkonda sobituks. Pärast ideekavandi valimist on Navitrolla valmis asja ise üle vaatama. Kunstniku jaoks oleks majaseinte projekt kompensatsiooniks tehtud töö eest. „Keegi ei kujuta ette, kui palju magamata öid mul on nende piltide pärast olnud,” lisas ta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD