Menu

.      

Võrus pakuvad toiduabi Päästearmee ja linnavalitsuse sotsiaaltööosakond

Võru linna sotsiaaltööosakond linnavalitsuse maja hoovi peal, kus jagatakse igapäevaselt toiduabi ja mille välisukse taha, eeskotta pannakse kastiga iga päev kella 14 ajal toiduaineid. Vajadusel viiakse kaup abivajajale elektriautoga koju kätte.  Foto: Võrumaa TeatajaABI • Võru linnas pole toidupanga osakonda ja poed müüvad „parim enne” kuupäeva ületanud kauba soodushinnaga maha, selle asemel et see Soome eeskujul toiduabisse anda. Sellele vaatamata on hädasolijatel võimalik toitu saada Päästearmeest ja linnavalitsuse sotsiaaltööosakonnast.


Toiduabi teema muutub üha aktuaalsemaks, sest Euroopa majandused on pööranud taas langusse ja Punane Rist hoiatab Euroopas näljahäda eest. Soomes, kus paar-kümmend aastat tagasi majandust tabanud languse ehk lama ajal loodi tõhus toiduabi ehk leipäjono, on võimalik soovijatel saada kolmel päeval nädalas „parim enne” tähtaja ületanud kaupa või sellist kiiresti riknevat toitu, mille säilivusaeg hakkab lõpule jõudma. Näiteks Helsingis käib toidujärjekorrast läbi mitu tuhat inimest ning neil, kes juba hommikul kella 5 ajal järjekorda lähevad, on võimalik saada tasuta just sellist toitu, mida hing ihaldab: lisaks leivale ja saiale piimatooteid, konserve ning liha. Sealsetes järjekordades seisavad lisaks soomlastele ka Võru, Põlva ja Valga mehed ning seal on aeg-ajalt nähtud isegi presidendiproua Evelin Ilvese isa Lembitut. Olgu öeldud, et soomlased kasutavad toiduabi teenust julgelt ja ilma valehäbita.

Eestis, kus valitseb edukultus ning inimesed enamasti häbenevad oma vaesust ja häda, eelistavad paljud kodus nälgida. Samas pole näljutamisel suuremat mõtet, sest näiteks Võrus, kus pole erinevalt Põlvast toidupanga osakonda, aitab nälga kustutada Päästearmee. Võru Päästearmee korpus on Soome Päästearmee filiaal ning toitlustab Võrus abivajajaid teisipäeva ja neljapäeva keskpäeval. Tegemist on ainsa supiköögiga Võru linnas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD