Menu

.      

Bussiettevõtja: toll konfiskeeris oktoobri algul piiril kütuse ja pole seda praeguseni tagastanud

Bussiettevõtja Jüri Saar näitab kütusepaagi juures olevat luuki, kus on seniajani näha kütuse oskamatust väljapumpamisest jäänud jäljed.  Foto: Võrumaa TeatajaJUHTUM • Mikitamäe valla ettevõtja Jüri Saar räägib uskumatuna tunduva loo selle kohta, kuidas tolliametnikud korraldasid kolm kuud tagasi sellise etenduse, millist ta pole näinud oma kümneaastase bussifirma juhtimise aja jooksul.


Tolliametnikud konfiskeerisid läinud aasta oktoobri algul piiril bussi kütusepaagist kogu kütuse, pritsisid kütuse pumpamise käigus bussi kütust täis ning pole kütust praeguseni tagastanud, samuti pole maksu- ja tolliamet vastanud oktoobri keskel saadetud kirjale.


Saar räägib, et sündmuste jada sai alguse läinud aasta 29.-30. detsembril, kui ta tuli Narva kaudu Peterburist Tallinna Kadrioru pargi rahvaga ja tolliametnikud küsisid, kui palju tal paagis kütet on. Mees vastas, et paagid polnud päris täis, nii 300 liitrit. Kuigi Saarel olid kaasas ka bensiiniostutšekid, aeti reisijad bussist maha, buss käsutati röntgenisse ning pärast läbivalgustamist said ametnikud aru, et juht ei valetanud – üks paak oli tühi ja teine täis.

20 PÄEVA ENIMLOETUD