Menu

.      

Turism ja selle arendamine Räpinas

Räpina sadama eskiis.   Autor: UUDISED.ERR.EETÖÖPRAKTIKA • Võrumaa kutsehariduskeskuse turismikorralduse teise kursuse kaks ja pool kuud kestnud turismikorralduse praktika hakkab lõppema, seetõttu külastasime veel enne praktika lõppu ettevõtteid, kus õpilased oma teoreetilisi oskusi praktiseerimas käisid. Üheks praktikakohaks oli Räpina turismiinfokeskus. Seal praktiseeris oma turismikorralduse erialal omandatud teadmisi Marilin Peedosk.


Mis on praktikandi tööks turismiinfokeskuses?


Võru kutsehariduskeskuse turismikorralduse praktikant Marilin Peedosk ja tema juhendaja Räpina turismiinfokeskuse turismiinfospetsialist Kristi Kahu. Foto: Birgit PettaiMarilini tööks Räpina turismiinfokeskuses oli info valdamine, voldikute jagamine, kodulehtede uuendamine ja uute trükiste koostamine. Lisaks sellele ka klientidega suhtlemine, mis hõlmab juba eelmist teeninduspraktikat. Tihti tuli kokkupuutuda ka välismaalastega, kellele oli vaja teed juhatada. Peamiselt käis suhtlus inglise ja vene keeles, mis aitas omakorda kaasa praktika eesmärgi täitmisele – keeleoskuse arendamisele. Marilini sõnul on ta praeguseks oma kirja pandud eesmärgid kõik täitnud.


Marilin pidi ka päris palju oma praktika juhendajat turismiinfospetsialisti Kristi Kahut asendama ja üksi hakkama saama, mis andis talle omakorda juurde palju julgust ja enesekindlust. Praktika juhendaja sõnul on Marilin tubli olnud ja oma ülesannetega väga hästi hakkama saanud.
Üritusi pole Marilin küll korraldama pidanud, aga see-eest lööb ta kaasa ühes projektis, mis annab tema praktiseeritud ajale plusspunkte juurde. Marilini mõelda oli ka see, mida käesoleval aastal Räpinasse veel vaja oleks, et piirkonda uuendadada.


Turism Põlvamaal ja Räpinas


Räpinas on ilus loodus. Suvel on Räpinas ja selle ümbruses palju rohkem teha ja vaadata, kui talvel. Toimuvad Hea Kodu päevad juunis, rahvusvaheline koertenäitus, mis üle aasta Räpinas aset leiab, kalameestepäev Võõpsus ning suuremad laadad.


Valmis on saanud ka loomemaja, mida on võimalik külastada ja vaadata, kuidas mõisakompleks pärast renorveerimist välja näeb. Üheks  tähtsamaks turismiobjektiks Räpinas on Euroopa vanim paberivabrik, mida saab ettetellimisel giidiga külastada.


Suvel saab üheks tõmbenumbriks olema Räpina sadam, mida alles ehitatakse. Praegu on sellest valmis vaid muulid, aga käesoleval aastal jõuab lõpule ka kunstsaare rajamine, kuhu peale tuleb paviljon. See saab kindlasti olema üks Räpina parimaid paiku puhkamisvõimalusteks ja vaba aja veetmiseks. Tegu saab olema Lõuna-Peipsi esimese sadamaga, kus on võimalik silduda nii väikese huvipaadi kui ka suurema lõbusõidualusega.


Talveks on Räpina hotell välja pakkunud hästi huvitava talvise perepaketi „Grööni kelgukoerte koerused”. Kelgukoertega on võimalus sõita Räpina pargis. Põlva maakonnas on palju matkavõimalusi: terviserajad, räätsamatkad jne.


Räpina turismiinfokeskus on ise olnud avatud alles möödunud aasta jaanipäevast. Tulevikus on plaan ka Räpina turismiinfokeskuse nimi muuta Põlvamaa turismiinfokeskuseks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD