Menu

.      

Ülenurme turismitalu

Talu külastajate meelispaigaks  on suitsusaun.  Foto: Birgit PettaiMAJUTUSASUTUSED • Viimaseks külastatud turismiettevõtteks Misso vallas oli 2003. aastast tegutsenud Ülenurme turismitalu. Misso külas  asuv Ülenurme turismitalu on privaatne ja armas väike koht Missomaal. Talu on eemal linnamelust, seal saab vaikuses olla ja puhata.


Ettevõtte käekäik


Ülenurme turismitalul on hooldatud territoorium. Perenaise sõnul on ainsaks probleemiks asukoht tolmuse kruusatee ääres.  Foto: ErakoguÜlenurme talu külalistemaja. Foto: BIRGIT PETTAI„2009. aastal, kui oli masuaasta, oli tuntav külastajate vähenemine, peale seda on klientide arv olnud stabiilne,” sõnas perenaine Siiri Saarniit. Pärast kriisiaastaid on hakanud nii ettevõtte külastajate arv kui ka käive tõusvas suunas liikuma. 2010. aastal oli käive ligikaudu tuhat eurot, ööbijaid oli 26. Üle-eelmisel aastal oli käive juba 2000 eurot ja ööbijaid oli 74 ning möödunud aastal küündis käive koguni 2500 euroni, ööbijaid oli 60.


Talu õuel on olemas ka grillkoda.           Foto: ErakoguÜlenurme turismitalu külalistemajas on avarad ja hubased külalisteruumid. Kokku on 11 ööbimiskohta, suvel on võimalik ka õues telkida. Korraga on ööbinud talus 50 inimest. „Me võtamegi vastu ainult ühe grupi korraga, et külalised saaksid end privaatselt tunda,” kinnitas perenaine Siiri.
Ööbimishinnad külalistemajas on 13-16 eurot inimene, vastavalt sellele, kas ööbimine sisaldab ka hommikusööki.

20 PÄEVA ENIMLOETUD