Menu

.      

Kirikumäe matkamaja võlub puutumata loodusega

Kirikumäe matkamajale on lisaks kümme neljakohalist kämpingumajakest, kus saab ööbida maist kuni septembrini. Foto: BIRGIT PETTAIKirikumäe matkamaja magnetiks on vahetus läheduses asuv Kirikumäe järv. Lisateenusega on võimalik ka paati laenutada.  Fotod: BIRGIT PETTAITURISMIASUTUS • Võrumaa turismiettevõtete lugude järg on jõudnud Vastseliina valla kätte. Ka Vastseliina jääb Võrumaa kagunurka, kus Riia on lähemal kui Tallinn.


Looduskaunil Võrumaal, Kirikumäe järve kaldal asub Kirikumäe matkamaja, mis pakub nii majutust kui ka võimalusi mitmesuguste ürituste ja laagrite korraldamiseks. Kirikumäe matkamaja on töötanud 1990. aastate lõpust, aastast 1997 või 1998, kui vallast taotleti ja saadi tegevusluba. Peremeheks on Vastseliina gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Uuno Ruus.


Ööbimisvõimalused Kirikumäel


Siseüritustest mõeldud saal (vasakul) ja Kirikumäe matkamaja (paremal). Foto: BIRGIT PETTAI„Alguses oli maja täitsa tühi, aga siis sai muretsetud siit-sealt mõni voodi ja laud ning hiljem ka kämpingute varustus,” meenutas peremees Uuno Ruus.


Kirikumäe matkamaja on avatud aastaringselt. Matkamajas on kokku kaks tuba, kaheksa voodikohta ja kaks lisakohta. Lisaks sellele kümme neljakohalist kämpingumajakest, kus saab ööbida maist kuni septembrini. Puudu ei tule ka telkimisruumist, mida on territooriumil piisavalt.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD