Menu

.      

Rõuge Puraka püüdis lätlane

Pildil on Läti osavõtjale Heldurs Zagsile (vasakul esiplaanil) auhinda kätte andmas „Rõuge Puraka” korraldaja Rein Rõustik. Tema selja taga juhatab autasustamist Riigikogu liige ja Rõuge valla talunik Kalvi Kõva. Foto: Võrumaa TeatajaKALASTUSVÕISTLUS • Laupäeval Rõuge Suurjärvel toimunud kalapüügivõistluse „Rõuge Purakas” võitis 270grammise särje püüdnud lätlane Heldurs Zags. Võistlusolud olid seekord rasked, sest järv oli 20 cm ulatuses kaetud lume ja vee pudruga. Lätlasele järgnesid Võrumaa mehed: Rando Vatsel 262grammise ja Kalmer Kuuseorg 184grammise ahvenaga. Naistest oli parim Ülle Veede 108grammise ahvenaga.


Vastavalt Rõuge kalapüügivõistluse traditsioonile sai Läti mees õiguse kõige esimesena valida omale auhinnalaua juurest meelepärane ese ja see oli väike paadimootor. Lisaks sai võitja omale Rõuge Mäetalu sepa Ahti Linnu tehtud kalasabakujulise sepise. Rando Vatsel valis auhinnaks kalamehekohvri ja Kalmer Kuuseorg naiste käekella.

Kalvi Kõva korraldab kalapüügivõistlusest osavõtjate hulgas kalaoksjonit. Foto: Võrumaa Teataja
Riigikogu liikme Kalvi Kõva juhatatud oksjonil leidis omale 38 euroga omaniku pool pangetäit kala.
Kokku sai kala kätte 110 osavõtjat ja kokku oli võistlusel 304 osavõtjat. Kõige noorem osavõtja oli seitsmekuune Kristella Koor.


Rõuge kalapüügivõistlus algas 2009. aastal 114 osavõtjaga. Möödunud aastal võitis võistluse 1026grammise haugiga Sänna mees Vello Orav.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD