Menu

.      

Võru linnapea läks riigi vastu kohtusse

Võru linnapea Jüri Kaver koos oma esindaja Alar Urmiga (vasakul) eile Võru kohtumajas enne istungi algust, teisel pool istuvad rahandusministeeriumi juristid Kristel Mesilane ja Airi Leonidov.  Foto: Võrumaa TeatajaKOHTUASI • Võru linnapea Jüri Kaver läks eile riigi vastu kohtusse, kui vaidlustas talle tehtud 600eurose trahvi riigihankemenetluse reeglite rikkumise eest.

„Vaidlustasin, kuna ei saanud aru, miks mind karistati,” kommenteeris Kaver eile kohtumajas põhjust, miks ta rahandusministeeriumi juures asuva riigihangete vaidlustuskomisjoni (VAKO) otsuse edasi kaebas.

Kaveri kaebus oli eile arutusel Tartu maakohtu Võru kohtumajas, kus kohtunik Heiki Kolk küsitles põhjalikult nii Kaverit kui ka kaasa võetud tunnistajaid, Võru linnavalitsuse juriidilise osakonna juhataja Esko Hillepit, linnahoolduse vanemspetsialisti Risto Aimi ning advokaat Margus Brauni. Rahandusministeeriumi poolt andis tunnistusi riigihankemenetluses Võru linnavalitsuse otsuse vaidlustanud Aarius projekteerimisbüroo jurist Sulev Mander.

Rahandusministeerium tegi möödunud sügisel Kaverile trahvi, kuna viimane oli linnavalitsuse nimel teinud otsuse, milles ei arvestanud linna teede ja tänavate hoolduse konkursil ühe pakkuja, Teho ettevõtete grupi pakkumust. Kaver põhjendas Teho pakkumuse arvestamata jätmist asjaoluga, et Teho polnud esitanud äriregistrile 2009. aasta majandusaasta aruannet. Seda kinnitas kohtus ka Kaveri esindaja, advokaadibüroo Lextal vandeadvokaat Alar Urm. Urm ütles, et info Teho grupi ettevõtete kohta saabus advokaadibüroosse teisi kanaleid pidi, kust tuli välja, et Teho grupi ettevõtted bluffisid konkursile infot andes.

Rahandusministeeriumi eile kohtus esindanud riigihangete osakonna juristid Kristel Mesilane ja Airi Leonidov jäid siiski endale kindlaks, et Kaver linnavalitsuse juhina oli eiranud VAKO otsust ning konkursilt alusetult ühe ettevõtete grupi kõrvaldanud.


Kohus teeb asjas otsuse 28. veebruaril kell 16.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD