Menu

.      

Linnapea vastuvõtt Kandles – punane vaip ja kingitus sakslastelt

 Võru linnalt Danpower’i Võrru toomise eest vapimärgi saanud Kairi von Wolff koos abikaasaga Jüri Kaverit kätlemas. Kaveri kõrval seisavad tema abikaasa ning Võru linna volikogu esimees Erki Saarman koos abikaasaga. Foto: IRJA TÄHISMAAPEOÕHTU • Kui maavanema ja omavalitsuste liidu esimehe vastuvõtu kroonideks olid Ivo Linna isamaalised laulud ning maavanema kõne, siis Võru linnapea Jüri Kaveri päev hiljem toimunud pidu ilmestasid külaliste jalge ette laotatud punane vaip ja Võru Soojuse ostnud saksa firma Danpoweri Võru linnale tehtud 8000eurone kingitus.

Pidu algas reedel kell 19 ja selleks ajaks sai Kandle fuajee paksult inimesi täis. Kõik nad sättisid end pärast üleriiete garderoobi andmist ilusasti järjekorda ja jäid ootama, millal nende nimi välja hõigatakse. Kelle nime Kandle töötaja Silvi Jansons hüüdis, see astus ette ja kõndis pidulikult üle punase vaiba, et linnapeale ja tema prouale ning volikogu esimehele ja tema prouale käsi pihku suruda. Jüri Kaveriga kätleb linna asjadel valvsalt silma peal hoidev Ülo Merisalu, kes on aasta ettevõtja Piret Pilbergi isa.    Foto: IRJA TÄHISMAATseremoonia, mis nägi välja nagu presidendipeo kätlemine, kestis ligemale tund aega. Seejärel liikus rahvasumm nagu maavanemagi vastuvõtul edasi teatrisaali, kus asuti kuulama linnapea kõnet.

Jüri Kaveri kõne oli märksa lühem kui Andres Kõivu oma, kuid sõnum enam-vähem sama. „Tarkus on meie vabaduse pant,” oli Kaveri kõne üks kõlavamaid noote.

Aasta tegijad

Kõik pärjatud on koos linnapea ja volikogu esimehega pildi tegemiseks Kandle lavale rivvi seatud. Foto: IRJA TÄHISMAAJärgnes aumärkide jagamine. Anti kätte Võru linna vapimärgid ja kuulutati välja aasta tegijad. Võru linna aasta teoks sai Võrumaa Toidukeskuse rajamine. Selle eest kutsuti lavale keskuse looja Mart Timmi, kes ütles, et kuigi alguses tundus toidukeskuse rajamine hullumeelse ideena, on nüüd kindlalt kanda kinnitatud ja plaan ellu jääda. Aasta kultuuri- ja haridusasutuseks sai EELK Võru Katariina kogudus, aasta tervishoiu- ja sotsiaaltöötajaks Võru perearst Margit Kõivomägi, aasta kultuuritegelaseks Võru dirigent ja muusikapedagoog Heino Pehk ning aasta sporditegelaseks staažikas rallimees ja autospordiaustaja Andu Värton.

PILDIGALERII

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD