Menu

.      

Seljakotirändurite muljeid Bangkokist

Bangkok ja Võru on ühevanused linnad. Bangkok sai 230aastaseks mullu, Võru linnal on sama ümmargune sünnipäev järgmisel aastal. Bangkokis elab ümmarguselt kümme miljonit inimest, Võrus umbes 750 korda vähem inimesi.	   Foto: INTERNET2. veebruaril ilmus Võrumaa Teataja viiendal leheküljel võrulanna Maarja-Liis Küti kirjutis „Ettevalmistused Uus-Meremaale minekuks”. Teine kirjutis on reisil tehtud Bangkoki peatusest ja peatselt on oodata lugu Aucklandist. Ilusat reisi!

REISIKIRJELDUS • 4. veebruaril alustasime Sandrega reisi Uus-Meremaale, kuid enne sihtpunkti jõudmist peatusime nädala Tai pealinnas Bangkokis. Pikk lennureis Taisse, viisade vormistamine ja piiriületus kulgesid suuremate viperusteta, kui välja arvata minu kartus turbulentsi ees ning Tai tolliametnike kahtlustavad näoilmed.

Sandre Elland ja kuningapalee.      Foto: MAARJA-LIIS KÜTT
Lennujaama õhutatud ruumidest väljudes tabas meid põrgukuumus. Higistades otsisime rongijaama, et sõita tsentrumisse. Olime ninadega vastu rongiakent, et näha kiiresti mööda libisevat Bangkoki eeslinna – madalad hurtsikud keset soomaastikku olid ümbritsetud palmide ja kollaseõieliste tundmatute põõsastega, mille alguses ekslikult banaanipuudega segi ajasime.


Metroo kitsusest Bangkoki üüratutele tänavarägastikele sattudes olime hämmingus mürast, mida suurlinn toota suudab. Tuk-tukkide, mopeedide ja linna ümbritseva Chao Phraya jõel plärisevate mootorpaatide heitgaasipilves tuli ületada valgusfooride ja sebradeta tänavaid. Bangkoki stiilis teeületusel tuleb lihtsalt sõiduteele astuda ja masinate summast läbi murda.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD