Menu

.      

Ettevõtlik Võru vald: Linlike eelistega vald

Võru vallavanem Georg Ruuda kutsub noori üles oma iseseisvat elu Võrumaal alustama: „Tegemist siin jagub ja kinnisvara madalad hinnad annavad noortele peredele võimaluse soodsalt oma elu sisse seada.”   Foto: TAIMI PLADO• Võru vald: Elanike arv 4915. 142 füüsilisest isikust ettevõtjat, 222 osaühingut, üheksa aktsiaseltsi. •

Võru valla asukoht maakonna keskmes Võru linna ümber toob kaasa terve rea eeliseid kogukondliku elu korraldamisel. Maakonna väikevaldasid kummitavad probleemid on siin olematud või väga väikese mõjuga. Siinseid külasid ei ähvarda tühjenemine, siinsete ettevõtjate kõige suuremaks probleemiks ei ole tööjõupuudus, ettevõtlus on mitmekülgne ja jätkusuutlik, valda läbivad igas suunas suured korralikud riigimaanteed, bussiühendus keskustega on hea, vallas on kolm lasteaeda ja kaks kooli, sportimiseks staadion, ujula, 17 kilomeetrit valgustatud kergteid, ning kui endal miskit napibki, siis linn on kohe külje all ja puuduoleva saab sealt.


Vallavanem Georg Ruuda sõnade kohaselt eelistavad paljud inimesed elada maal ja töötada linnas ning väikesed vahemaad, nagu Võru vallal on linnaga, annavad selleks võimaluse. Kuigi inimeste liikumine on vallas päris suur, aasta jooksul kuskil 200 inimese ringis, pole viimase kümne aasta lõikes elanike arv väiksemaks jäänud ja püsinud 5000 ringis. Eelmine aasta oli selles osas natuke üllatav, kui elanike arv vähenes 80 võrra. Selgeid põhjuseid niisuguse muutuse kohta ei oska vallavanem välja tuua, aga ta on kindel, et viimane Tallinna ja teiste linnade sissekirjutuskampaania eriti palju nende valla elanikke ei mõjutanud.

Seotud lood

20 PÄEVA ENIMLOETUD