Menu

.      

Võru inimesed koguvad allkirju muusika baari vastu

https://maps.google.ee

 VASTUAKTSIOON • Võru uus muusikabaar Chicago Tartu tänaval pole veel õieti lahtigi saanud olla, kui ümberkaudsed elanikud koguvad juba allkirju selle sulgemiseks.

Läinud nädala lõpus 85 ümberkaudse elaniku allkirjaga linnavalitsusele edastatud pöördumises on öeldud, et kortermajade vahel ei sobi avada öölokaali, kuna see kahjustab oluliselt seal elavate inimeste elukeskkonda.

„Leiame, et elumajade keskel sellise baari avamine ei ole sobilik,” seisab pöördumises, „elukeskkond saab tugevalt häiritud baari pidamise käigus tekkiva valju muusika, joobeseisundis külastajate lärmi, kakluste ja prahi tõttu baari ees ning seda inimeste jaoks kõige tähtsamal puhkeajal – öise une ajal. Korterelamute „otsakorterites” asuvad just magamistoad suunaga baari poole, mistõttu on öise une häirimine eelpool toodud põhjustel ilmne. Lisaks asub avatav baar Võru Kesklinna gümnaasiumi spordiväljaku vahetus läheduses, kus teevad lapsed sporti.”
Pöördumises palutakse linnavalitsusel kaaluda baari avamise lubamist Tartu tn 37 majas ja võimalusel pakkuda baari avada soovinud isikule selleks välja teisi sobivamaid asukohti.

Linnavalitsus pole seni baari tegevust piiranud. Baari üks asutajatest Gert Goršanov ütles linnaelanike pöördumist kommenteerides, et probleemid tekkisid juba siis, kui baar polnud veel üldse avatudki. „Eelarvamus on, et sinna tuleb stripibaar ja narkourgas,” ütles Goršanov. Tema väitel ei saa linnavalitsus tegevust keelata, kuna hoone on registreeritud ärihoonena. Lärmi kohta ütles Goršanov, et sellega tuleb linnas elades arvestada.

Gert Goršanov tunnistas, et baari avamisel polnud kõik päris korras, nimelt puudub varuväljapääsul tulekindel uks, aga selle asja kordategemiseks anti 30 päeva aega.{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD