Menu

.      

VASTULAUSE: Vabandan Urmase ees

Meremäe valla juhtimisel ei tolereerita mitte mingisugust korruptsiooni, kuigi neljapäevane Võrumaa Teataja kaanelugu püüdis kinnistada rahva teadvusse vastupidist. Kõigil, kellel on teada korruptsioonikahtlus, tuleb pöörduda vastava avaldusega politsei poole, sest ka korruptsioonikuriteost mitteteatamine on kuritegu. Ajaleheveergudel selliste alusetute süüdistustega esinemine ei ole korrektne, see põhjustab süüdistatavatel emotsionaalseid kannatusi ja viib alla kahtlustatava organisatsiooni mainet.

Kui Meremäe vallas pole suudetud aastate jooksul lahendada vee- ja kanalisatsioonisüsteemide renoveerimise probleemi, kannavad selle eest eelkõige vastutust ikkagi senised vallajuhid, kes pole suutnud valla arendustegevust selliselt korraldada, et eelpool nimetatud tööd oleks tehtud. Alles viimase aasta jooksul on loodud sisuliselt eeldused valla vee- ja kanalisatsiooniprobleemide lahendamiseks: uuendatud on ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni arengukava, trasside rajamine on planeeritud valla arengukavasse ning eelarvestrateegiasse, koostatud on trasside ehitusprojekt, projekti koostamise rahastamiseks on saadud täiendavaid vahendeid KIKist, koostatud on rahataotlus ühtekuuluvusfondi, trasside lõplikuks väljaehitamiseks, projektijuhi asemel on tööle võetud täiskohaga majandusnõunik, kes on ka vastutav projekti elluviimise eest. Asjad on hakanud liikuma positiivses suunas ning seda ilmselt ka tänu juhtimisstruktuuri ümberkujundamisele ja Urmas Laanemaa täiskohaga tööle asumisele Meremäe valla majandusnõunikuna möödunud aasta sügisest.

Meremäe valla jaoks on praegu üheks tõsiseks probleemiks fekaaliveo teenuse kättesaadavus. Vallas vastava teenuse pakkuja puudub ja piirkonna soodsaim selle teenuse pakkuja on OÜ Orava Teenus. Vallavanemana ei taha kellelegi soovitada oluliselt kallima teenuse sisseostmist näiteks Võru teenusepakkujatelt ja kinnitan ka seda, et vallale vastavat teenust hankides püüame leida võimalikult soodsat teenusepakkujat, et kasutada maksumaksja raha säästlikult. Kui OÜ Orava Teenuse kõrval hakkab keegi soodsamat teenust pakkuma, siis ostame teenuse sellelt ettevõtjalt.

Kindlasti vajavad õiendamist ka faktivead Võrumaa Teataja artiklis. Meremäe vald pole ostnud Orava Teenuselt teede hööveldamise teenust, kuigi ilmselt ostaksime ka seda teenust Orava Teenuselt, kui nad pakuks seda kvaliteetselt ja odavalt.


Lõpetuseks tahan vabandada Urmas Laanemaa ees, et tema kohusetundlik töötamine Meremäe valla majandusnõunikuna on kaasa toonud alusetuid süüdistusi ja eraelu kohatut eksponeerimist Võrumaa Teataja esiküljel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD