Menu

.      

Turismihooaja algus Võrumaa turismiinfokeskuses

Infokonsultandid Meeli Palujõe ja Maria Ilves kutsuvad uut turismiinfokeskust uudistama ja külastama. Foto: BIRGIT PETTAITURISMIHOOAEG ON ALANUD • Tänavu juunis täitub kaks aastat Võrumaa turismiinfokeskuse kolimisest uude kohta, Jüri tänavale Võru maavalitsuse hoonesse. Seoses peatselt algava turismihooajaga kutsuvad infokonsultandid Meeli Palujõe ja Maria Ilves turismiinfokeskust uudistama ja  külastama, sest kindlasti on ka neid, kes uues kohas veel käinud pole.

Turismihooaja algusega seoses toimub 22. aprillist 31. maini turismiinfokeskuse soodusmüük – kõiki kaupu saab osta 20 protsenti soodsamalt. Müügil on laias valikus rahvuslikke Suva sokke suviseks ajaks, mis on kindlasti hea ost endale või kinkimiseks külalistele. Tantsurühmadel on hea võimalus varuda tantsusokke ning ega järgmine sügis-talv ka tulemata jää – selleks ajaks saab soetada endale kaunite rahvusmustritega sukkpükse ja retuuse. Lisaks on müügil Eestis käsitsi maalitud ARSi portselan, erinevad kruusid ja seinataldrikud Võrumaa objektide ning vaadetega, heade mõtete purgid, Võrumaad ja Eestit tutvustavad raamatud, kaardid, postkaar-did ning palju muud põnevat.

Turismiinfokeskuse tegevus

Võrumaa turismiinfokeskus ei ole reisibüroo, vaid annab infot, kuhu minna ja mida teha Võrumaal ning naabermaakondades. Head nõu saab ka Eestimaa sihtkohtade osas. Lisaks tasulistele materjalidele on tasuta jagamiseks erinevates keeltes Eestimaa ja lähiriikide turismitrükiseid. Turismiinfokeskuses vahendatakse ka giiditeenust ja kasutada on avalik internet.

Pidev töö käib aastaringselt, suvehooajal on põhitegevuseks külastajate teenindamine, talvisel ajal on küll turiste vähem, ent siis tegeletakse intensiivsemalt info kogumise, kodulehtede ja andmebaaside kontrollimise ning uuendamisega. Igapäevaselt vastatakse e-kirjadele ja telefonipäringutele eri keeltes. „Isegi talvel pole ühtegi sellist kuud, kus välismaalasi ei käi,” kinnitas Võrumaa turismiinfokeskuse infokonsultant Meeli Palujõe.

Praegu koostatakse uut Võrumaa turismiajalehte, kust leiab infot Võrumaa turismiettevõtete ja saabuvate ürituste kohta. Tasuta ajaleht ilmub trükist maikuus.

Suvisel ajal jagavad Võrumaa turismiinfokeskuse töötajad infot ja materjale ka Võrust kaugemal. „Oleme juba oma infotelgiga väljas käinud üritusel „Võru roboti tsõõr 2013”. Lisaks sellele on plaanis minna ka Pihkva messile ja nagu alati – Vastseliina laadale,” ütles Meeli Palujõe.

Saabuv hooaeg

Võrumaa sihtkohad on juba uue hooaja külaliste ootel. Järgmisel nädalal, 28. aprillil avavad taas uksed Pokukoda ja liikluslinn, viimases on uueks tõmbenumbriks õues asuv vormelirada koos vormeliautodega.

Võrumaa on rikas matkaradade poolest ning just kevadel tasub minna Luhasoosse, Kirikumäe matkaradadele, Piusa ürgoru jõe kaldaid uudistama ja Karula kuppelmaastikku avastama. Programme lasteaialastele ja kooliõpilastele pakuvad Võrumaa muuseumid, Metsamoori perepargi kojad. Nõid Uhti ootab külastajaid Uhtjärve ürgoru nõiariigis ning loomi ja linde näeb Alaveski loomapargis, Tindioru talus ja Jaaniraotu linnupargis.  

Rõugesse on lisandunud uus turismiettevõte – Ööbikuoru villa, kus juba suvel avatakse kohvik Andreas.  Uuemad turismiettevõtted on veel Pullijärve puhkeküla Missos ja Vasekoja puhkekeskus Vastseliina vallas. Mitmed teisedki turismiettevõtted on uuendanud ja mitmekesistanud oma teenuseid.

Suvekuudel toimub Võrumaal palju laatu, kontserte ja etendusi. Suuremad neist on juunis toimuv „Uma pido” koos käsitööliste laadaga ja Vastseliina laat, juulis Rõuge paadiralli, Võru folkloorifestival ning Ostrova festival, augustis Hauka laat, 3. suitsusaunanädal Haanjas, „Seto kuningriigi päevad” Luhamaal ja „Tulede öö” Vastseliina piiskopilinnuses.

Võrumaa sündmuste kalendri leiate Võrumaa turismi kodulehelt www.visitvoru.ee ja Võrumaa turismi Facebooki lehel. Kui teate veel mõnest huvitavast korraldatavast sündmusest või olete ise mõne ürituse korraldaja, andke turismiinfokeskusele kindlasti teada!

Turismiinfokeskuses leiab häid ideid reisimiseks Eestimaal ja nõuandeid Võrumaa tutvustamiseks külalistele. Kõik Võrumaa elanikud ja külalised on turismiinfokeskusesse alati teretulnud.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD