Menu

.      

Avo Leoki angersäga tunnistati Eesti parimaks toiduaineks

Avo Leok ja angersäga, kes õige pea kellegi lauda ehib. Foto: JOOSEP AADERHEA TOIT • Eesti Toiduainetetööstuse Liidu parima toiduaine konkursil sai võidu Harjumaa ettevõtte M. V. Wool marineeritud angersäga, mis on kasvatatud Võrumaal Sõmerpalus Avo Leoki kalakasvanduses. Võrumaa tootjatest märgiti konkursil ära veel AS Võru Juust – suurima ekspordikäibega toiduliidu ettevõte ja Võru pagaritööstus OÜ Cristella VT – suurima ekspordikäibe osakaalu kasvuga toiduliidu ettevõte. Omas tootekategoorias sai hõbemärgi Võru juustutööstuse Valio Forte Speciale juust. Piirkondliku pronksimärgi sai OÜ Taarapõllu Talu astelpaju-õuna krõps.


Toiduliidu teatel pälvis M. V. Wooli marineeritud angersäga eriauhinna ka peakokkade žüriilt, mille andis üle Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu.

„Olen kalatoodetest ammu midagi põnevat oodanud,” tõdes Visnapuu pressiteate vahendusel. „On paradoksaalne, et ühelt poolt oleme mereriik, aga samas armastame palju liha süüa, sest kala kipub olema kallis ja valik enamasti nadi, võrreldes lihaga. Angersäga on hea maitsega, purgi suurus ideaalne ja kala ise niisugune, mida poelettidelt niisama ei leia.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD