Menu

.      

Hulljulge president ja salakavalad templirüütlid

Eesti ajalugu teeb klounikukerpalle. Oleme unustanud, et sõdu ei peeta mitte tapmis-, põletamis- ja vägistamisrõõmuks, vaid rohkem orjastamise/maksustamise eesmärgil. Eesti võimalik vaenlane asuvat idas. Ajal, mil meie diplomaadid üritavad Moskvaga kontrolljoont piiriks muuta, säutsub Eesit Vabariigi president, et venelased peaksid Eesti ees küüditamise pärast vabandama.

Küüditamist olematuks ei tee, kuid peaaegu olematuks on vaikitud sellele eelnenud Molotov-Ribbentropi pakt, millega Eesti Wabariik kingiti kõigi varade, sõjaväe ja rahvaga puna-vene bolševikele. Peale Puna-Vene kirjutas paktile alla ka üks teine riik. Ootab Ilves vabandama ka Frau Merkelit? See daam võib tulemata jätta, sest Saksamaa denatsifitseeriti. Venemaa aga on praeguseni debolševiseerimata nagu Eestigi. Võib kindel olla, et meie vapra sõjaaja ülemjuhataja kohast lahti öelnud, kuid käsundusohvitseri saatel ringi liikuva presidendi vapper säutsumine annab Eesti diplomaatidele kontrolljoone riigipiiriks kauplemisel kätte tugeva trumbi.

Sakslased ja venelased on ajaloos vahel küll sõdinud, kuid Eestis pikka aega üsna üksmeelselt koostööd teinud. Tuletagem meelde saksa päritolu aadlike Balti eriõigusi Tsaari-Venes! Eestlase lagi oli parimal juhul kõrtsmiku, kupja või aidamehe koht. Ju usuvad meie kaitseväe juhataja ja paljud parketiohvitserid, et Eesti Vabariigi saatust ei otsusta seegi kord mitte vapper eesti sõdur, vaid igasugused võõramaised salaordud, mille liikmeteks riigile truudust vandunud väepealikud on astunud. Kas saab neist eliit ja ehk ka kohapealne uusaadel? Inimareng käivat spiraali pidi ning ususõjad Euroopas (Bosnia) ja mujalgi maailmas on justkui uue keskaja saabumise kuulutus. Ajal, mil vapraimad Maarjamaa pojad karu peale säutsuvad, võib tegelik oht ähvardada meid hoopis kassi poolt. Võimulolijate pingutuste viljana on Eesti suisa külakooli juhini politiseeritud ja noorem rahvas on leivaotsinguil oma juuri katki rebides sunnitud minema orjatööle Euroopa Liitu. Oleme – kes ise, kes riigi poolt – liisitud politsei-, pääste- ja ametisõidukite ning imeinvesteeringute läbi kõik võlgu kasumit maksuvabalt riigist väljavedavatele võõrpankadele. Ja ühegi sõjata!

20 PÄEVA ENIMLOETUD