Menu

.      

Suitsupomm tekitas Võrus paraja paanika

Kiirabi, politsei ja tuletõrje masinad teisipäeval Võru 1. põhikooli hoovis. Vasakul on näha hoonest evakueeritud õpilased ja töötajad.    Foto: Võrumaa TeatajaJUHTUM • Teisipäeva keskpäeval tekitas Võru 1. põhikooli koridoris süüdatud suitsupomm paraja paanika, nii et kohale sõitis mitu kiirabimasinat, politsei ja tuletõrje.


Päästekeskuse teatel helistati kell 11.54, et Võrus Seminari tänava koolimajast tuleb suitsu. Enne päästjate saabumist evakueerisid töötajad hoonest õpilased. Päästetöötajad leidsid trepi alt suitsupommi ja tunnistasid, et tegemist oli kellegi väga halva naljaga. Juhtunu asjaolusid jäi selgitama kohale saabunud politsei.

Koolimaja sisevaade. Foto: ANDREI JAVNAŠAN
Kooli hoovi kogunenud mitusada õpilast ja õpetajad olid juhtunust ärevil ning samal ajal teadmatuses. Pommi leidmist raskendas asjaolu, et kooli tagumine trepikoda ja koridor olid suitsu täis. Kinnitamata andmetel polnud tegemist tavalise õpilaste kammipommiga, vaid Võrus toimunud linnalahingus kasutusel olnud sõjaväelise imitatsioonivahendiga, mida kasutatakse välitingimustes pommiplahvatuse suitsu imiteerimiseks.

20 PÄEVA ENIMLOETUD