Menu

.      

Meremäe kool avas kodundusklassi

Meremäe kooli käsitöö- ja kunstiõpetaja Mailis Lumi räägib avasõnad kodundusklassi avamisel, temast vasakul seisavad vallavanem Rein Järvelill, volikogu esimees Villu Lillmaa ning volikogu liige Arno Vares. Pildil vasakul seisab kooli direktor Mainer Järvelill.  Foto: Võrumaa TeatajaEDASIMINEK • Reede pärastlõunal avasid kooli ja valla juhid pidulikult kodundusklassi, mille valmimiseks kulus viis aastat.

Käsitöö- ja kodundusklassi näol on tegemist kahe remonditud ruumiga, millest üks on igati kaasaegselt sisustatud köök, kus on muu hulgas pesu- ja nõudepesumasinad, elektripliit, kohvimasin ning televiisor. Lisaks kuulub klassi juurde tikkimis- ja õmblusmasin, smart-tahvel ning sülearvuti.

Klassi loomisega tegelenud kooli käsitöö- ja kunstiõpetaja Mailis Lumi ütles, et ta tegi juba 2008. aastal toonasele kooli direktorile Igmar Mattole tähelepaneku, et oleks vaja kodundusklassi. Koolil oli uus ainekava ja selle alusel pidid poisid hakkama söögitegemist õppima. Mõte idanes mitu aastat, kuni lõpuks õnnestus tänu volikogu liikme Arno Varese susimisele ja Riigikogu liikme Inara Luigase initsiatiivile saada raha, 20 000 eurot, et kodundusklass ära teha. Luigase jaoks on tegemist erakordse pingutusega, sest tema enda koduvalla Mikitamäe koolis selline klass puudub.

Kodundusklassi köögi sisevaade.   Foto: Võrumaa Teataja                                      Õpetaja Lumi avaldas klassi eest Luigasele tänu. „Mina arvan, et Meremäe laps pole see laps, kel ei võiks olla selliseid tingimusi,” lisas ta, „selline klass on iga õpetaja unistus.”

Volikogu liige Arno Vares ütles avamisel, et kooli eest peavad kõik seisma, sest kui pole kooli, pole varsti vallas elanikke. Vallavanem Rein Järvelill ütles, et klassi eest võidelnud õpetaja suhtumine, et tahan ja pean saama, on kõige õigem suhtumine. „Minu eesmärk on, et kõigi asjadega oleks nii,” ütles Järvelill, „kui on vaja, peab saama, sama lugu on noortekeskusega. Kooli seinad peab korda saama. Kui tahtmist pole, ei juhtu midagi.” Vallavalitsuse poolt kinkis ta värskele klassile Vesta Reesti kokaraamatu „Minu köök”.


Klassi avamisele tulnud said maitsta samas klassis õpilaste valmistatud torti.

20 PÄEVA ENIMLOETUD