Menu

.      

Taluturg tomatitaimi täis ja hinnad veidi langenud

Taimede müük taluturul. Foto: Võrumaa TeatajaTURG • Võrreldes eelmise nädalaga oli taluturul laupäeval rohkem tomatitaimi ja hinnad olid veidi langenud. Kui nädal varem maksis tomatitaim ligi üks euro, siis nüüd 80 eurosenti.

Lisaks taimedele oli turule tulnud Lasva valla mesinik Ülo Palover, kes rajas maitsva tatramee saamiseks omale tatrapõllu. Palover ütles, et tema mesilased on kõik terved ja et mesilaste haiguste põhjustajaks on põhiliselt rapsipõldudele veetavad kemikaalid.

Kanamunade müüja Hans Kauts.    Foto: Võrumaa TeatajaLisaks meele oli turule ilmunud ohtralt kanamune. Kümne muna hind oli keskmiselt üks euro ja 30 eurosenti. Pindi kandist turule mune müüma tulnud Hans Kauts rääkis, et võrreldes eelmise aastaga ostetakse mune tänavu vähem. Tal on tervislikud õrrekanamunad, kusjuures kanad söövad väljas rohtu, aga sellele vaatamata pidi turuhoone seina ääres pool päeva seisma, et kaubast lahti saada. Kauts ei osanud kehva minekut muuga seletada, kui et inimestel on raha vähe. Kaupluses saab kümme muna kätte 84 eurosendi eest.

TURUHINNAD

• Mõnede kaupade hinnad Võru taluturul laupäeval, 18. mail


Tomatitaim – 80 eurosenti
Kurgitaim – 50 eurosenti
Selleri-, peterselli-, basiiliku-, korianderi-, kapsataimed – 20–30 eurosenti
Maasikataim – 25–40 eurosenti
Seemnekartul (kg) – 20 eurosenti
Mesi (kg) – seitse eurot
Munad (kümme tükki) – üks euro kuni üks euro ja 70 eurosenti
Hanemuna – 60 eurosenti
Kaseviht (värske) – poolteist eurot
Lilleampel – kaheksa eurot
Noored kanad (tk) – viis eurot


Allikas: Võrumaa Teataja

20 PÄEVA ENIMLOETUD