Menu

.      

Valitsus arutab rahatrahvide kahekordistamist

  • Kirjutas BNS

Valitsus arutab rahatrahvide kahekordistamist FOTO: Pixabay

Valitsus arutab neljapäeval eelnõu, millega tõstetakse järgmisest aastast rahatrahvi määramise aluseks olev trahviühik seniselt neljalt eurolt kaheksale eurole.

Lisaks kaotatakse ka rahatrahvi määramisel kolme trahviühiku piir, nii et trahvi saab määrata ka ühe trahviühiku ulatuses. Muudatus kergitab väärteo maksimaalse trahvisumma senise 1200 euro asemel 2400 euroni. Alaealistele luuakse erand ja nendele määratavate rahatrahvide arvutamisel tuleb lähtuda poolest seaduses sätestatud rahatrahvist.

Liiklusseaduses sätestatakse, et lubatud sõidukiiruse ületamisel on hoiatustrahvi arvutamise aluseks senise viie euro asemel seitse eurot. Maksimaalne hoiatustrahv suureneb kirjalikus hoiatusmenetluses 300-lt 420 eurole. Lühimenetluses kohaldatav maksimaalne mõjutustrahv tõuseb 160 eurole.

Samas luuakse väärteomenetlusse võimalus taotleda ka mõjutustrahvi tasumist ositi. Hoiatus- ja mõjutustrahvi või selle arvutamise aluseks olevat määra muudetakse viies eriseaduses: liiklusseaduses, liikluskindlustuse seaduses, tubakaseaduses, tuleohutuse seaduses ja ühistranspordiseaduses.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD