Menu

.      

Eestisse tuleb kompanii suurune USA soomusüksus

Pilt on illustratiivne FOTO: VTAmeerika Ühendriigid saadavad oktoobris kolmeks kuuks Balti riikidesse ja Poola 600 sõdurit koos tankide, lahingumasinate ja soomustransportööridega, Eestisse tuleb neist hinnanguliselt 150 ehk kompanii suurune üksus.

Sõdurid lähevad esimesse jalaväebrigaadi, mis 1. augustist asub Tapal, ütles kaitseväe peastaabi pressiesindaja Roland Murof BNS-ile. "Seal on kõige paremad tingimused nii meeste kui ka tehnika paigutamiseks ja seal lähedal on kaitseväe keskpolügoon, kus saab läbi viia soomusüksuste väljaõpet," lisas ta.

"Üksuse kohta võib öelda, et tegu on kompanii suuruse üksusega, see on orienteeruvalt 150 meest," ütles Murof.

Rasketehnika Eestisse toomine ei ole Murofi sõnul probleem. "Seda tehnika toomist on siin varasematel aastatel päris palju harjutatud sellise õppuse raames nagu Saber Strike," ütles Murof. "Soomustehnika on tulnud põhiliselt meritsi," lisas ta.

Oktoobris vahetavad õhudessantväelased välja Texases Fort Hoodis asuvad maaväe 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi üksused. Väljaande Stars and Stripes andmetel saadetakse üksused ja nende varustus, kuhu kuuluvad tankid M-1 Abrams, jalaväe lahingumasinad ja soomustransportöörid, Euroopasse oktoobris osalema kolmekuulises treeningharjutuste seerias.

Sõdurid, kes baseeruvad Texases Fort Hoodis, asendavad umbes 600 dessantväelast armee 173. õhudessantbrigaadist, mille baas on Itaalias Vicenzas. Dessantväelased on viinud läbi õppusi Poola, Läti, Leedu ja Eestiga alates aprillist.

20 PÄEVA ENIMLOETUD