Menu

.      

Mis saab Krediidipangast?

Krediidipanga Võru filiaali hoone Võru linnas. Foto: VÕRUMAA TEATAJAPANGANDUS • Pole mõtet luua illusioone, et Vene sanktsioonid meie ettevõtteid ei mõjuta, ütles neljapäeval peaminister Taavi Rõivas. Üks ettevõtetest, mis seoses Venemaa-vastaste sanktsioonidega on sattunud löögi alla, on Vene valitsuse kontrolli all oleva Moskva Panga tütarpank Eestis – Krediidipank.

Eestis vaid ühe-kaheprotsendilist turuosa omav Krediidipank on Võru inimestele oluline, kuna siin on pangal ligi 15protsendiline turuosa. Panga Võru filiaalil on ligi 9000 klienti. Krediidipanga selgituse kohaselt ei ole panga klientide hoiused ja arveldused seoses sanktsioonidega kuidagi ohus.

Avalikkuse huvi Krediidipanga suhtes sai alguse sellest, kui Swedbank saatis hiljuti oma klientidele kirja, milles juhtis tähelepanu, et „kõik maksed USA dollaris panka Gazprombank, VEB panka, VTB panka, panka Russian Agricultural Bank ja panka Bank of Moscow (sh Krediidipanka) on USA poolt kehtestatud nende pankade finantseerimise keelu tõttu kõrge makse külmutamise riskiga”. See tähendab, et nii neisse pankadesse kui ka nende tütarettevõtetesse ja välisfiliaalidesse tehtud maksed võidakse külmutada ning kliendid ei pruugi oma raha näha, nii nagu juhtus pärast Eesti taasiseseisvumist Vene Välismajanduspangaga (Vnešekonombank – VEB), kus klientide raha külmus.

20 PÄEVA ENIMLOETUD