Menu

.      

Vastulause: Krediidipanga kliente Vene-vastased sanktsioonid ei puuduta

Krediidipanga Võru filiaali hoone Võru linnas. Foto: VÕRUMAA TEATAJAKrediidipank kinnitab, et USA ja Euroopa Liidu (EL) poolt mõnede Venemaa finantsasutuste vastu suunatud sanktsioonid ei puuduta mingil moel tavaklientide makseid ja hoiuseid pangas.

Sama on avalikkusele kinnitanud ka Eesti Panga asepresident Madis Müller: „USA sanktsioonide mõju Krediidipangale on kaudne ja piiratud. Sanktsioonid puudutavad piirangute alla pandud pankade finantseerimist, mitte klientidevahelisi tehinguid. Seega ei puuduta USA poolt kehtestatud piirangud Krediidipanga klientide tavapäraseid arveldusi ega nende hoiuseid. Samuti ei mõjuta Eesti Krediidipanga igapäevast tegevust ELi sanktsioonid. Kuigi piirangud puudutavad Krediidipanga aktsionärist Moskva Panka, ei laiene sanktsioonid ELis asuvate Moskva Panga osalusega pankade tavapärasele tegevusele. Seega ei puuduta ka ELi poolt Venemaa pankadele kehtestatud piirangud Krediidipanga kliente.”

Swedbank ise saatis ajalehtedele omapoolse selgituse, milles rõhutas, et Krediidipank ei ole USA ega Euroopa Liidu poolt sanktsiooni subjektide nimekirja kantud. Swedbank peab tekkinud olukorda kahetsusväärseks.

Lugupidamisega
Allan Soon,
Krediidipanga kommunikatsioonijuht

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD