Menu

.      

Miks siis ikka jäi „Linnuse rock” ära? Küsimustele vastab korraldaja Jüri Luik

Plats jäi tühjaks: „Linnuse rock’i” korraldaja Jüri Luik läinud aastal Kirumpää linnuse mäel.	 Foto: Võrumaa TeatajaNädalavahetusel jäi Kirumpääl toimumata juba varem välja kuulutatud ja ette valmistatud kahepäevane üritus „Linnuse rock”. Ärajäämise tagamaid aitas selgitada korraldaja Jüri Luik.
Järgneb usutlus Võru ettevõtja, niinimetatud Pommionu Jüri Luigega.

Läbi aegade on Kirumpää linnust küll ehitatud ja siis põletatud, taastatud ning siis jälle maha lõhutud. Saatuse pilkena jäi seekordne üritus „Linnuse rock II” ära. MTÜ Mõõgavendade Liit juhatuse liige Jüri Luik, kas see tähendab jälle vaikse ajastu saabumist kordatehtud turismiobjektile?

Jüri Luik: Kaugel sellest, sest vähesed teavad, et „Linnuse rock” on ainult nii-öelda jäämäe tipp nende toimetuste hulgas, mida ligi kolme aasta jooksul on tehtud. Ei tahaks kuigi palju kaarte avada, aga hiljutine Brüsselis-käik oli ka omajagu seotud selle käimasoleva projektiga. Kuna Eesti saadikud enne kultuuriga ei tegelenud, siis oligi korraks ka teiste riikide kultuurikomisjonide liikmetega tarvis näost näkku kohtuda. Euroliidus on selline kummaline asi, et endale on raskem raha saada kui naabrile. Sügav kummardus Ants Leemetsale, kes Rakvere linnuse käima lükkas ja mitu miljonit eurot linnuse tarbeks sai. Temalt saingi vajaliku info, millest alustada ja kuidas edasi toimida. Selleks tuli koht korda teha, näidata koha perspektiivsuse valmidust kultuuri- ja turismiobjektina ning vähemalt üks üritus ära teha. Tahtsin teha ka teise, aga seekord osati mulle ära teha. Kuna aga ka teise ürituse valmidust kontrolliti, siis see, et asi jäi turvafi rma taha, ametnike suhtumist ei muutnud. Rohkem ma sellel aastal kaarte ei ava ja seda teemat ei kommenteeri.

20 PÄEVA ENIMLOETUD