Menu

.      

Sarisüütaja tuleb kiiremas korras tabada

Pärast teist arvatavat süütamisest puhkenud tulekahju Võrus tuleks süütaja kiiremas korras tabada.

Viimased paar nädalat on Võru inimesed elanud süütaja hirmus. Inimesed ei julge magama minna, kuna ei tea, kas nende kodu on hommikul alles või mitte.

Ööl vastu ülemöödunud laupäeva, 9. augustit põles Kreutzwaldi ja Petseri tänava nurgal maja ning tuginedes ümberkaudsete inimeste seletustele leidis politsei, et tegemist on süütamisega. Pärast põlengut andis politsei teada, et õnnetuse asjaolud on selgitamisel.

Nüüd, kaks nädalat hiljem puhkes uus ja võimsam tulekahju, kus arvatavalt olid süüdatud sama maja hoovis olevad kuurid. Ka nüüd teatas politsei, et esialgse info kohaselt võis tuli hoonetes alguse saada süütamisest ning sündmuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kahte sündmust kokkuvõtvalt võib küsida, mitu maja peab maha põlema, et süütaja ükskord vastutusele võetakse. Olgu lisatud, et süütaja on teada ja talle on viidatud isegi pärast esimest tulekahju ilmunud Õhtulehe artiklis. Asja uurimisega tegelevad ametkonnad ei tohiks venitada, sest järgnevas tulekahjus võib mõni inimene tõsisemalt kannatada saada ja vaevalt et keegi tahab ohvreid oma hingele võtta.

Pühapäevahommikune põleng lõppes selle ulatust arvestades suhteliselt õnnelikult. Vara hävis hulgaliselt, kaasa arvatud ühe korteri sisustus ja üks garaažis seisnud sõiduauto koos haagisega, ent kõige väärtuslikum vara – inimelud – jäid puutumata. Arstiabi vajas ainult üks tuld kustutanud päästja. Ümberkaudsed majad pääsesid süttimisest tänu tulemüüridele ning asjaolule, et säraküünlana lõõmanud kuuride kõrval asunud maja seinad olid tellistest laotud. Kui tuul olnuks pühapäeval tugevam ning teisest küljest või süüdatud oleks mõni teine hoone, võinuks tagajärjed olla väga traagilised.

Öeldakse, et õnnetus ei hüüa tulles, aga oskusliku tegutsemisega on võimalik õnnetusi ennetada. Niisama vajalikud nagu on esmased tuleohutusvahendid, on vaja ära hoida järjekordne süütamine.

20 PÄEVA ENIMLOETUD