Menu

.      

Reostuspaanika pelletitehase naabruses

Varesele rajatava pelletitehase ümber laiuvad kraavid, kust vesi voolab otse jõkke. Foto: Võrumaa TeatajaKESKKOND • Sõmerpalu vallas Varese külas ASi Graanul Invest rajatava pelletitehase vahetus naabruses elava inimese väitel reostab tehase ehitus Pühajõge (Võhandu), tehase rajaja lükkab selle väite ümber.

„Siin pole mingeid settetiike ega õlipüüdureid,” räägib rajatava pelletitehase naabruses elav Arvi Laanejõe, kes on samas kohas ise sündinud ja kasvanud. Tema sõnul läheb ehituse heitvesi Pühajõkke, mis on viimasel ajal mitmel korral värvi muutnud ja olnud lausa punane. Mees näitas tehase ümber kaevatud kraave, kust vesi otse jõkke voolab. Laanejõe lisas, et on pöördunud selle küsimusega keskkonnainspektsiooni ja inspektorid on kohal käinud asjaga tutvumas.

Käesoleva nädala algul pärast suuri vihmasadusid oli tõesti näha, et Pühajõgi oli oma värvi muutnud ja vesi oli hägune. Samas – punast tooni polnud vees enam märgata.

„Arvi Laanejõe on proovinud meie tegemisi saboteerida kõikvõimalikes instantsides alates vallast ja lõpetades tervisekaitseametiga, nüüd siis on jõudnud ajakirjanduseni,” kommenteeris asja ASi Graanul Invest juhatuse esimees Raul Kirjanen. Tema väitel mingisugust reostust Võhandu jõkke ei ole toimunud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD