Menu

.      

Kagu-Eesti tegevuskava liikus sammu võrra edasi

Võru maavanem Andres Kõiv korraldas eile Võru Kreutzwaldi memoriaalmuuseumis tänuürituse kõigile kodukaunistamise konkursil osalenutele. Foto: Võrumaa TeatajaARUTELU • Eile Otepääl Tehvandi spordikeskuse konverentsiruumis teist korda koos istunud Kagu-Eesti otsustajad liikusid koos siseminister Hanno Pevkuriga edasi piirkonna tegevuskava arutamisega.

Tegevuskava pole mitte niisama paber, mis tuleb mingiks ajaks valmis saada, vaid see sisaldab konkreetseid tegevusi, mis peaks aitama Kagu-Eesti maakondi senisest kiiremini edasi areneda. Sarnane kava on varem koostatud Ida-Virumaa kohta ning andnud konkreetseid tulemusi, näiteks on tänu sellele Ida-Virumaale kolimas sisekaitseakadeemia praktikakeskus.

Kolm tundi väldanud arutelul osalesid Kagu-Eesti maavanemad, omavalitsusliitude juhid ja ettevõtjad ning kohati läks mõttevahetus üle tõsiseks vaidluseks. Väitlust hoidis ohjes töörühma koordinaator Sulev Valner. Võrumaalt osalesid arutelul maavanem Andres Kõiv, Võru Instituudi juht Rainer Kuuba ja omavalitsusliidu juht Mailis Koger.

„Oli asjalik ja konstruktiivne arutelu,” kommenteeris töörühma koosolekut seda juhatanud siseminister Hanno Pevkur. Tema sõnul oli võimalik näha, et vaatamata erinevatele seisukohtadele oli võimaik leida maakondade esindajate vahel ühine keel. Tema sõnul on hea, et on jõutud arusaamisele, et töökohad ja ettevõtluskeskkond mõjutavad elamist Kagu-Eestis.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD