Menu

.      

Rahvas seostab kaevude tühjenemist kaevandusega

Meremäe rahva küsimustele vastasid ASi Teede REV-2 juhatuse liige Ülo Mõttus (seisab tagaplaanil vasakul) ja geoloog Ain Põldvere. Fotod: Võrumaa TeatajaARUTELU ❯ Meremäe valla Marinova dolokivikarjääri ümber elavad inimesed seostavad kaevude tühjenemist kaevandusega, selgus neljapäeva õhtul Meremäe vallamajas toimunud avalikul arutelul.

Neljapäeva õhtul kolme tunni pikkuseks veninud arutelu oli seotud Tallinnas asuva tee-ehitusfi rma AS Teede REV-2 plaaniga laiendada olemasolevat Marinova karjääri veel poole võrra, mis lisab olemasolevale mahule (900 000 kantmeetrit) veel 500 000 kantmeetrit. Teede REV-2 juhatuse liige, endine Põlva teedevalitsuse juhataja asetäitja Ülo Mõttus, kes oli seitse aastat tagasi tegelenud Marinova esimese etapiga, ütles nüüd, et kaevandamist pole kavas suurendada – see jääb 50 000- 60 000 kantmeetri juurde aastas. Laiendust on vaja selleks, et saaks hakata karjääri vana osa tasapisi täitma, selleks tuleb uues osas maapinna pealmine savine osa ära koorida ja see mass vana osa asemele vedada. Kuivõrd ühes kohas ei saa korraga nii täita kui kaevandada, tuleb saada luba uues kohas kaevandamiseks.

Vallamaja saali arutelule kohale tulnud paarikümmet Meremäe valla inimest Mõttuse ilus jutt eriti ei veennud, sest nad leidsid jätkuvalt, et kaevandus on toonud kaasa kaevude kuivamise.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD