Menu

.      

Võru tuletõrjeühingu lõpp

Võru tuletõrje ajalooline maja Seminari ja Tartu tänava nurgal. Fotod: Võrumaa TeatajaLÕPETAMINE ❯ Võru vabatahtliku tuletõrje ühingule jäi 145. aastapäeva tähistamine kaks aastat tagasi viimaseks. Pärast aastapäeva tähistamist suri ühingu viimane tegus esimees Kalev Vaab, tegevus jäi soiku ning praegu tegeleb Kalevi tütar Merle Vaab ühingu likvideerimise ja vara müügiga.

Võrumaa Teataja toimetusel oligi viimane kontakt tuletõrjeühinguga paar aastat tagasi, kui Kalev Vaab kurtis, kuidas kommunaalteemadega tegelenud Võru abilinnapea Kristjan Võrno polnud nõus raha eraldamisega linna avaliku käimla rajamiseks, mistõttu inimesed käisid häda tegemas tuletõrjemaja ja kirikukooli vahele ehk nii-öelda nuka taade. Vaab jäigi oma murega üksi, sest linnavalitsus teda kuulda ei võtnud ja abikätt ei osutanud.

Ühingu viimased päevad on toonud parasjagu segadust. Kui veel möödunud aasta lõpus kinnitas MTÜ Võru Tuletõrjeühing esimees Merle Vaab, et ühingu likvideerimist ega maja müüki pole kellelgi pähegi tulnud, siis vaid loetud kuud hiljem, tänavu kevadel algatas ühing likvideerimismenetluse.

Merle Vaab, kes elab Tallinnas, polnud nõus telefoni teel intervjuud andma ja andis elektronkirja teel likvideerimise kohta teada järgmist: „Vastavalt mittetulundusühingu seaduse §19 lg 6 võeti mais 2014 Võru tuletõrjeühingu üldkoosolekul vastu otsus ühingu tegevus lõpetada. Otsus võeti vastu ühehäälselt.”

MTÜ Võru Tuletõrjeühing poolt äriregistrile esitatud andmetest selgub, et möödunud aastal müüdi Antslas maha ajalooline tuletõrjehoone aadressil Kreutzwaldi tn 3 ja selle eest saadi 32 000 eurot. Merle Vaabi seletuse kohaselt remonditi Antsla depoo müügist saadud raha eest Võru linnas Seminari tn 5 hoone viie garaaži uksed, paigaldati kahele juurdeehitusele uued katused ning vahelaed, hooviuksele ehitati uus varikatus, vahetati veekahjustuste tõttu välja koridori ja WC lagi, et vältida hallituse teket, parendati WC ventilatsiooni, vahetati välja ühe garaažiukse lukk, mis oli ebaturvaline ning tehti hoones muid väiksemaid sanitaartehnilisi töid. Rohkemaks Antsla depoo müügist saadud rahast ei jätkunud ja rahapuudus oli üks põhjuseid, miks ühing läks likvideerimisele.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD