Menu

.      

230aastase Võru 80aastane jõulupuu kasvab Pärlijõe külas

Ervin Tillemann ja tulevane Võru linna jõulupuu. Foto: VÕRUMAA TEATAJAJÕULUPUU • Täna ennelõunal langetatakse Võrust umbes veerandsaja kilomeetri kaugusel Pedaja talus Pärlijõe külas hinnanguliselt 80aastane ja 25-30 meetri kõrgune kuusepuu, mis peaks keskpäeva paiku linna jõudma.


Pedaja talu peremees Ervin Tillemann ütles eile Võrumaa Teatajale, et mäletab poisikesepõlvest aega, mil kuusk võis olla viis-kuus meetrit kõrge.


„Kuusk on kaldu rehielamu poole ja viimastel aastatel kipuvad puu juured maa peale ning on hirm, et tugevama tuulega võib maja ohtu sattuda,” rääkis peremees Ervin Tillemann, kes hindas silma järgi ka puu vanust ja kõrgust.


Jõulupuu linna transportimine (OÜ Foretano) läheb maksma 3724,80 eurot, puu kaunistamiseks (OÜ Kagu Elekter) kulub 1567,20 eurot ja jõuluvalgustuseks (OÜ Kagu Elekter) 4768,80 eurot. Võru linna jõulueelarve kokku on 10 285,80
eurot.


Jõulupuu tuled süüdatakse pühapäeval, 30. novembril kell 16. Kuuse juures saab näha visuaaletendust „Varjust valgusse”, sealsamas toimuvad ka advendiaja alguse sõnavõtud.

20 PÄEVA ENIMLOETUD