Menu

.      

Bussijaama juures käib massiline eeskirja rikkumine

Ülekäiguraja ees seisva sõiduki tagant ei mahu bussid välja pöörama.  Foto: Võrumaa Teataja
PROBLEEM • Võru bussijaama juures rikuvad sõiduautode juhid massiliselt liikluseeskirja, kui sõidavad keelumärgi, niinimetatud telliskivi alt sisse.

Bussijaama territooriumile sisenemisel on Vilja tänava ääres kummagi teeotsa ees keelav märk: Vabaduse tänava pool tavaline telliskivimärk ja Tartu tänava pool telliskivimärk koos tahvliga „välja arvatud valdaja loal”. Nii nagu näitas läinud esmaspäeva hommikul Võrumaa Teataja poolt paari tunni jooksul läbi viidud vaatlus, sõidetakse vabalt sisse ja välja mõlema märgi alt. Vaatlus tõestas ühtlasi Võru bussijuhtide juttu, et sisse ja välja sõeluvad sõidukid takistavad bussijuhtide tööd ning loovad liiklusohtlikke olukordi.

Paari tunni jooksul juhtis oma sõiduki keelavate märkide alt sisse kümmekond juhti. Valdav enamik neist sõitis lihtsalt sisse ja siis ilma peatumata kohe välja, mistõttu jäi mulje, et bussijaama ala kasutatakse Vilja tänaval lihtsalt kas tagasipöörde sooritamiseks või niisama lusti pärast. Teine kümmekond juhti ei sõitnud küll keelava märgi alt sisse, aga jätsid auto seisma otse ristmikule ülekäiguraja kõrvale, pannes kinni bussijaama-taguse sissesõidutee. Mõni sõiduk seisis seal nii pool tundi, mistõttu oli raskendatud ülejäänud sõidukite liiklemine. Üks sõiduk pargiti ligi pooleks tunniks koguni otse ülekäiguraja ette, nii et liikuda ei saanud inimesed ega bussid.

20 PÄEVA ENIMLOETUD