Menu

.      

Võru volikogu kehtestas uue tööstusala planeeringu ja tõstis maamaksu

Võrusoo tööstusala 39 ha suurune planeeringuala Võru linnas Luha ja Roopa tänavate vahel. 	    Allikas: VÕRUSOO TÖÖSTUSALA DETAILPLANEERINGVOLIKOGU • Eile üle pika aja taas täies koosseisus 21 liikmega koos istunud Võru linnavolikogu kehtestas ühehäälselt Võrusoo tööstusala detailplaneeringu.

Algselt eilsele volikogu istungile planeeritud ühistupanga arutelu päevakorras ei olnud ja selleks tarbeks Võrru saabunud Saksa ühispankade fondi esindaja dr. Jürgen Engel eile volikogu ees sõna ei võtnud.

Lisaks tõstis Võru linnavolikogu eile võimuliidu liikmete häältega tulevaks aastaks maamaksu määra 0,6 protsendipunkti võrra, 1,4 protsendi asemel 2,0 protsendini. Abilinnapea Kalev Ilves ütles maksu tõstmist selgitades, et kui seni oli keskmine maamaksu makse linnas 35 eurot, siis tuleval aastal kerkib keskmine makse 44 euroni. Maamaksu alampiir on 5 eurot. Võru korteriomanike seas, keda on kokku 6600, tõuseb maamaksu maksjate hulk senise 100 asemel 200ni.

Juurde saab maamaksu tõusust ligi 20 000 eurot, lisaks senisele ligi 50 000 eurole. Ilves põhjendas maksutõusu vajadust teedehooldusega, kuhu on lisandunud 15 km tänavaid, lisaks on lepinguga OÜga Taristuhaldus lisandunud 25 protsenti hooldatavat pinda, samuti vajab lisa rannapromenaad. Põlva, Valga, Paide ja Haapsalu on juba varem kehtestanud maamaksu 2,5 protsendini, Viljandis on ka maamaks 2,0 protsenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD