Menu

.      

Meremäe keskus uueneb tundmatuseni

Meremäe külakeskuse uue lahenduse joonis. Vasakul on näha rajatav külastuskeskus-bussipeatus koos eraldi sissesõiduteega. Keskel on staadion, selle vastas vasakul noortekeskus ja paremal vallamaja. Ülal paremal on koolimaja. Allikas: Detailplaneering, Kobras ASMeremäe vallavolikogu kehtestas reedel toimunud istungil Meremäe küla keskuse detailplaneeringu, mis muudab ühtlasi valla üldplaneeringut ning annab võimaluse suurimaks arenduseks küla ajaloos.

Meremäe vallavalitsuse maanõunik Triinu Vaab ütles volikogu istungil külastuskeskuse detailplaneeringut tutvustades, et planeeringu algatas volikogu möödunud aasta 26. juulil ja see hõlmab Meremäe külas ligi 5,5 ha suurust maa-ala. Planeeringu koostas Tartu firma Kobras AS.

Meremäe vallavanem Rein Järvelill ütles planeeringu kohta, et selle kehtestamisega paraneb Meremäe valla elukeskkond ning see loob võimaluse, et üha enam inimesi tuleb valda elama ja pakub tänastele elanikele paremaid võimalusi. Järvelill lisas, et järgmisest aastast on Meremäe valla Obinitsa küla soome-ugri kultuuripealinn.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD